Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORIS HUZJAN, HRVATSKE AUTOCESTE

Poslovanje HAC-a je stabilno i nastavljaju se ključne investicije

Boris Huzjan
Foto: HAC
1/3
21.09.2021.
u 15:39

Neupitno je da su zahvaljujući odličnoj cestovnoj dostupnosti ostvareni izvrsni turistički rezultati

Hrvatske autoceste u posljednje četiri godine provode poslovno i financijsko restrukturiranje kao dio projekta „Modernizacija i restrukturiranje cestovnog sektora (MARS)” koji je pokrenula Vlada Republike Hrvatske, a provedba je u nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Hrvatskih autocesta. Kao rezultat tog procesa poslovanje tvrtke je stabilno i nastavljaju se ključne investicije koje nisu zaustavljene unatoč krizi u gospodarskom okruženju prošle godine.

Tijekom sljedećeg planskog razdoblja Hrvatske autoceste usmjerit će aktivnost na završetak gradnje započetih dionica i čvorišta te realizaciju projekata u pripremi. Osim projekata vezanih uz gradnju infrastrukture, veliki projekt koji sada počinje je novi sustav naplate cestarine, financiran iz bespovratnih sredstava putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. U planu nam je također povećanje sigurnosti kroz novi komunikacijsko-informacijski sustav i projekte na samoj infrastrukturi. Cilj završetka i početka novih investicija jest povezivanje svih dijelova Republike Hrvatske u mrežu modernih i sigurnih prometnica te povezivanje lokalnog stanovništva i gospodarstva s autocestama.

Prometna infrastruktura nije jedini, ali je nužan uvjet i za razvoj turizma, s obzirom na to da dostupnost odredišta ima važnu ulogu u odabiru destinacije. Neupitno je da su ove godine zahvaljujući odličnoj cestovnoj dostupnosti ostvareni izvrsni turistički rezultati na svim razinama uslužnih djelatnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije