Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebački krematorij

Posljednji ispraćaj vukovarske heroine Violete Antolić

Violeta Antolić,pogreb
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/14
06.08.2014.
u 16:54

Počast su joj iskazali i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te ‘Mladi jastreb’ Branko Borković

Na Zagrebačkom krematoriju u srijedu je održan posljednji ispraćaj Violete Antolić (45), vukovarske heroine koja je poginula prošlog utorka nakon što je automobilom prebrzo ušla u zavoj te udarila u dvorišnu ogradu.

Na posljednjem ispraćaju između ostalih pojavili su se mnogi njezini suborci koji su bili uz nju četiri godine rata koliko ih je provela u ratu. Počast su joj iskazali i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te ‘Mladi jastreb’ Branko Borković.

Priča Violete Antolić obišla je Hrvatsku nakon što je kao 21-godišnjakinja u ruke uzela pušku, ostavila trogodišnjeg sina u skloništu i otišla na prvu crtu bojišta. Imala je posao u Kombinatu Borovo, živjela je s majkom i očuhom, ali to je nije spriječilo. Neko vrijeme provela je u srpskom logoru, a nakon izlaska sa svojim suborcima odmah se zaputila pomoći Hrvatima na Kupres. U ratu nakon kojeg se preselila u Zagreb dobila je čin narednice. U slobodno vrijeme družila se s dečkima iz rata, bavila sportskim ribolovom te trenirala kik-boks.

>>Poginula žena koja je na prvoj crti branila Vukovar

>>Ostavila sam trogodišnjeg sina u skloništu i otišla na prvu crtu bojišta

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

Komentara 6

VA
vande
10:06 07.08.2014.

Pokoj ti duši hrvatska junakinjo nedostajaceš nam .Počivala u miru

FE
fefellerunt
21:57 06.08.2014.

Ova žena je zaslužila čin generalice, a ne nekakve koje su došle u HV 1995 . naravno s obzirom da se radilo o hrabroj vojnikinji na ispraćaju nema hrvatskih aktivnih generala , kao ni političara, osim bandića

KA
kafka
20:40 06.08.2014.

Još jednom HVALA na svemu! Počivala u miru i bila u sjećanju onima kojima je stalo do slobodne, demokratske, uspješne i napredne Hrvatske u kojoj je čast i ugoda živjeti i raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije