Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Posljednja ovogodišnja sjednica prošla bez iznenađenja

23.12.2008.
u 16:51

U prostorijama Županije održana je posljednja sjednica Poglavarstva u ovoj godini.

Na petnaestak točaka dnevnog reda uglavnom se izvještavalo o dosad učinjenom o kapitalnim projektima, kao što su zaštita istarskog goveda, financiranje maslinika u općini Vodnjan te zaštiti oznake izvornosti istarskog pršuta. Pritom je glavnu riječ imao županijski pročelnik za poljoprivredu Milan Antolović.

- S Purisom smo dogovorili korištenje njihove klaonice. O maslinicima ćemo se, očekujemo, dogovoriti sljedeće godine s ministrom regionalnog razvoja Petrom Čobankovićem. Zaštitu istarskog pršuta trebali bismo složno podržati jer je riječ o prvom takvom u cijeloj Hrvatskoj, rekao je Antolović.

Vijećnici su bili vrlo koncizni, čemu je pridonijela molba župana Jakovčića. Nešto dulje pričalo se o konačnom prijedlogu posebnih obilježja okoliša rta Kamenjak i medulinskog arhipelaga, gdje je MORH inzistirao da se 15-ak dana, jednom u godini, smiju održavati vojne vježbe.

Na jednoglasnu potporu naišli su i prijedlozi za donaciju opreme nekolicini prosvjetnih ustanova, sportskih društava i udruga. Jednoglasno je prihvaćen i prijedlog da se lučkim upravama u Rapcu, Novigradu i Puli dopusti mijenjanje statuta. Sljedeće okupljanje Poglavarstva bit će u siječnju. (M. M.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije