Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propao natječaj

Posla ima, ali nijedan stručnjak ne želi doći raditi sa zatvorenicima

remetinec, zatvor, ambulanta
Antonio Bronić/PIXSELL
06.05.2011.
u 10:17

Liječnicima zatvori nisu zanimljivi jer su manje plaćeni od kolega u drugim ustanovama

Liječnici ne žele raditi u Kaznionici u Lepoglavi, ne zanimaju ih ni zatvor u Rijeci ni ženska kaznionica u Požegi, psiholozima nije atraktivan Remetinec, kuhari neće u Kaznionicu u Turopolje, kovinotokari nisu zainteresirani da kao strukovni učitelji rade u Odgojnom zavodu u Turopolju niti onamo žele doći nastavnici razredne nastave. Proizlazi to iz rezultata javnog natječaja za zapošljavanje na neodređeno vrijeme 17 državnih službenika u zatvorskom sustavu koji je propao zbog neodaziva, odustajanja i nedovoljnog broja prijavljenih kandidata.

Nitko nije došao

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković zato je u veljači donio odluku o obustavi postupka za primanje na spomenuta radna mjesta te za zapošljavanje načelnika odjela zdravstvene zaštite u Šibeniku, informatičara te stručnih savjetnika u Lepoglavi, požeškoj kaznionici za žene, tamošnjem zatvoru i u zatvoru u Dubrovniku, odgojitelja u Odgojnom zavodu u Požegi i načelnika odjela upravnih poslova u Remetincu. Mjesec dana poslije iz istih je razloga obustavljen natječaj za prijam liječnika i psihijatra u Kaznionici u Glini. Za psihologa u Remetincu javilo se četvero kandidata, ali na provjeru znanja i razgovor za posao nitko nije došao. Je li to zato što su odustali ili nisu vidjeli obavijest o terminu testiranja objavljenu na internetu, znaju samo oni. U tom zatvoru zaposlen je jedan psiholog, a za drugim se traga dulje vrijeme, baš kao što je Remetinec dugo pokušavao “pridobiti” psihijatra u stalni radni odnos, što su nedavno i uspjeli pa su sad jedina penalna ustanova u nas koja ima svog psihijatra.

Sve ovisi o Ministarstvu

Liječnicima služba u zatvoru nije atraktivna i zato što su za svoj posao manje plaćeni no njihovi kolege koji rade u običnim ordinacijama.

– Zna se da nema interesa za radna mjesta liječnika i psihijatara te da su godinama to deficitarna zanimanja u zatvorskom sustavu. To se pokazalo i na ovom natječaju jer se za navedena radna mjesta ili nije prijavio ni jedan kandidat ili su odustali. Za kuhara se nije prijavilo dovoljno kandidata – odgovara ravnatelj uprave za zatvorski sustav Branko Peran.

Hoće li i kada opet biti raspisan natječaj za popunu ovih mjesta, Peran ne zna jer je to moguće tek nakon objave Plana za prijam u državnu službu za 2011.– Nositelj izrade plana je Ministarstvo uprave – kaže Peran.

Komentara 25

KR
kreont
10:29 06.05.2011.

Ovo je hrvatska stvarnost, potplaćenost poslova. Rad osiguran 60 radni tjedan osiguran. Primanje plaća neobaveza poslodavaca. Sramota

CR
Crollywood
10:35 06.05.2011.

Ma lažu! Ako u Turopolju ima nezaposlenih kuhara,sigurno će netko htjeti raditi i u kaznionici. To da nitko neće raditi je neistina,isto kao i ono kad je onaj kreten koji kod Zagreba ima pilanu rekao da ne može naći radnika koji bi trebao samo tu i tamo pomesti radionicu za 5000kn plaće...

ST
standup
23:34 06.05.2011.

..pa u komunistickom-Samoupravljanju su Cúvari i Séfovi zatvora, bili medju Najkoruptivnijim i Najbogatijim Ljudima u ex-Yugi.., $oldi, tudjih imanja, kolekcije slika, privilegije im nije falilo..(cák ni u mesnicama)!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije