Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo preko interneta

Posjetitelji Plitvičkih jezera nezadovoljni novim načinom kupnje ulaznica: Čekamo tri sata

Plitvička jezera
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/6
23.04.2019.
u 08:49

Preko interneta može se kupiti vaučer koji se na blagajni zamjenjuje pravom ulaznicom, no to nije riješilo problem gužvi na blagajnama

Ulaznice za Nacionalni park Plitvička jezera mogu se kupiti isključivo na internetu, a kako bi se izbjegle gužve, broj individualnih posjetitelja u jednom danu ograničen je na 8 i pol do 10 tisuća.

Iako su tako riješili problem gužvi na parkiralištu, dugački redovi stvaraju se na blagajnama. Naime, preko interneta se može kupiti vaučer koji se na blagajni zamjenjuje pravom ulaznicom. No, posjetitelji nisu sretni s tim rješenjem.

– Sad tu treba čekati tri sata za promijeniti vaučer i uzeti kartu. Kakva nam je država, tako nam je sve. Kažu šta ljudi idu ča, idu ča eto radi toga – kazao je jedan posjetitelj parka za HRT.

Iz Uprave pak poručuju kako je ovo godina prilagodbe te da će se gužve smanjiti kontroliranim brojem prodanih ulaznica i vremenom puštanja u park.

– Kad se kupi ulaznica, mora se tiskati na ulazu upravo zašto što je pilot-projekt. Radimo na pojačanju internetske veze, to nam je zapravo jedina za sada prepreka. Iskreno se nadam da ćemo do početka sezone i to riješiti – kaže Tomislav Kovačević, ravnatelj JU NP Plitvička jezera.

Komentara 30

Avatar Domovine_sin
Domovine_sin
09:18 23.04.2019.

Čemu služe vaučeri? Tako su mogli doći na blagajnu i kupiti kartu, nema velike razlike.. Ako jedan Cinestar može napraviti da kartu platiš internetom pa je kod kuće isprintaš ili samo pokažeš QR kod na telefonu, ne vidim zašto to ne može nacionalni park? Ah da, Cinestar je privatna kompanija a ovo je prčija nesposobnih..

Avatar TONI
TONI
09:07 23.04.2019.

cemu onda vauceri. Jucer gledam na HRT guzve i nezadovoljstvo onih koji su te vaucere morali zamjenit za prave ulaznice i ne mogu vjerovat da je neko mogao izmislit takvu glupost.

DU
Deleted user
09:18 23.04.2019.

Da na čelo NP stavite perilicu za rublje sve bi bolje funkcioniralo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije