Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'FLAKKA'

Pošast na ulicama SAD-a: Droga koja ljude može pretvoriti u kanibale

Austin Harrouff
Foto: Screenshot Youtube
19.08.2016.
u 09:22

Droga može podići temperaturu, ali i izazvati srčani udar te oštećenje i zatajenje bubrega

Kada su floridski policajci stigli na mjesto ubojstva 59-godišnjeg Johna i 53-godišnje Michelle ondje su zatekli 19-godišnjeg studenta Austina Harrouffa koji je "stenjao i režao" te grizao lice ubijenog muškarca.

Ubojica nije poznavao žrtve na koje je slučajno naišao nakon što se ljutito digao i odšetao iz restorana u Tequesti gdje je bio sa svojom obitelji. Vlasti kažu da napad nije bio isprovociran.

Policajci su prilikom dolaska vidjeli Austina kako žvače Johnovo lice. Tri policajca, pas i pištolj za omamljivanje bili su potrebni kako bi bivšeg hrvača i igrača američkog nogometa maknuli sa žrtve.

Ovo brutalno ubojstvo još jedno je u nizu povezano s drogom flakka, poznatom i kao Alfa-PVP i "šljunak". Naziv šljunak dobila je jer izgleda kao bijeli i ružičasto kamenje, poput onog koje se nalazi na dnu akvarija. Jedna doza stoji od 3 do 5 dolara, a može se ušmrkati, ubrizgati, jesti ili popušiti. 

Droga može podići temperaturu, ali i izazvati srčani udar te oštećenje i zatajenje bubrega. Konzumacija dovodi do halucinacija, hiperstimulacije, agresije i paranoje koja može trajati mjesecima. U nekoliko slučajeva su zabilježeni kanibalizam i povećana snaga, piše Newser.

>> Provalila joj u kuću, bacila niz stepenice i ugrizla. Tvrdi da se 'igrala zombija'

Komentara 6

SD
sdpesticid
10:13 19.08.2016.

taj da prati naše medije čuo bi za ''afričku šljivu'' i ne bi onda grizao već bockao okolo, skroz neupućen.

DU
Deleted user
11:10 19.08.2016.

Ovaj iz videa je izgubio volju za svime u životu, više ne zna ni sam što bi sam sa sobom. Zaključak i prije nego je uzeo drogu bio je zobi.

Avatar future Gohan
future Gohan
10:40 19.08.2016.

The Walking Dead, the Last of Us... počelo je...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije