Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Planiraju otpuštanja, ali i zapošljavanja

Posao čeka dvoje sisačkih vijećnika HNS-a u tvrtkama Grada?

Prvi radnici iz sustava tek će otići, ali stizat će novi stranački kadrovi
Foto: Nikola Čutuk/ PIXSELL
07.02.2014.
u 10:10

Riječ je o Nenadu Vukušiću, radniku Herbosa koji je ovih dana stigao na burzu rada i Martini Malović Brnić, supruzi pročelnika koja je također odnedavno bez posla

Ni osam mjeseci nakon što je koalicija SDP-HNS-HSU preuzela vlast u Sisku nije započela najavljena racionalizacija poslovanja kroz otpuštanje viška radnika, no nakon brojke od 37 zaposlenika Gradske vijećnice obuhvaćenih planom restrukturiranja, u prvom krugu zgradu će uskoro napustiti - 11 osoba, pretežno kadrova HDZ-a i HSP-a A. Starčević zaposlenih zadnjih godina. S druge strane, iz više izvora doznajemo kako se teren priprema za nova politička zapošljavanja u sustavu i to dvoje HNS-ovih gradskih vijećnika, Nenada Vukušića na mjestu referenta za nabavu jedne gradske tvrtke i Martine Malović Brnić, također u gradskoj tvrtki.

Moraju osigurati tim

Naime, s ekonomskom SSS-om Vukušić je nakon 40 godina gašenjem Herbosa završio na burzi rada i nedostaje mu nekoliko godina do pune mirovine, a nezaposlena je odnedavno i supruga pročelnika Vedrana Brnića, koja je radila u osiguravajućoj kući i ima završenu gimnaziju. Također, Nataša Andučić, šogorica HNS-ova predsjednika i dogradonačelnika Vlade Andučića pretendira na mjesto ravnateljice vrtića Sisak Stari, pri čemu je prvi natječaj poništen, a drugi je upravo u tijeku. Inače, na sisačkoj burzi rada 500-tinjak je nezaposlenih s ekonomskom školom i gimnazijom koji duži niz godina čekaju posao.

– Stanje s kadrovima je nezadovoljavajuće. Kod utvrđivanja viška i potreba stručnih kadrova nikome njegova stranačka iskaznica neće biti smetnja niti prednost, a čelnici si moraju osigurati pouzdan tim suradnika s kojim će voditi ustanovu ili tvrtku- kaže gradonačelnica Ikić Baniček. Martina Malović Brnić nije željela komentirati, kako je kazala, tračeve. S druge strane, nekadašnji sindikalac Vukušić ističe svoje tridesetljetno iskustvo na poslovima nabave.

– Ukoliko bude natječaja sukladnog mojoj struci, javit ću se i u tome ne vidim sukob interesa ni ništa neobično. Na birou ću narednih šest mjeseci primati naknadu, no želio bih raditi još dvije do tri godine kako bi stekao uvjete za mirovinu, kazao je. Podsjetimo, on je samo jedan od 140 radnika Herbosa koji su ostali bez posla u zadnje tri godine.

Imaju višak, a zapošljavaju

– Vukušić je pitao može li konkurirati na natječajima, rekao sam mu da može i u tome nije ništa sporno, a u tom smislu nije ograničena ni vijećnica Brnić ni itko drugi ukoliko je sve sukladno natječaju i transparentno- kaže Andučić. Tako ni u bračnoj vezi vijećnice i pročelnika ne vidi sukob interesa. Podsjetimo, uoči izbora HNS-ov kandidat bio je poznat po izjavama da treba izaći iz zamke raspodjele plijena kroz podjele gradskih ustanova i poduzeća među stranačkim podobnicima. O najavljenom zapošljavanju predsjednik gradskog ogranka Laburista, Ivica Rendulić poručuje ukoliko do tih zapošljavanja dođe da je riječ o političkom klijentelizmu protiv kojeg se treba boriti, jer ono nije na dobro grada.

– Gradonačelnica je jedina odgovorna za zapošljavanje novih radnika u času kada iz istog sustava otpušta druge djelatnike uz obrazloženje da su višak- smatra ispred HSP-a AS Vlatka Vukelić.

Ključne riječi

Komentara 2

NI
nikolicaprikolica
10:14 09.02.2014.

Sisak je očekivao bolje i više, no umjesto HDZ-HSP dobili smo SDP-HNS, umjesto Pintarića i Novaka, dobili smo Ikić Baniček i Andučić. I to je to, sve ostalo je isto. Shema zapošljavanja - ista. Grad stoji. Odumire.

NI
nikolicaprikolica
10:16 09.02.2014.

I ja mislim da će gđa Brnić biti odličan kandidat na mjesto Savjetnika za provođenje fondova EU. Ima školu, ima znanje i ima iskustvo. Što više?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije