Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra u Večernjem
Povratak na članak

Poruka Hrvatskoj zbog Bleiburga

Organizatori komemoracije – ako ove godine planiraju u Bleiburg – sada moraju tražiti policijsku dozvolu za okupljanje, tumače u koruškoj vladi

Komentari 31

PI
pinkec
07:24 09.03.2019.

Lako je nama za poruku iz Austrije, jedino me interesira šta radi naša diplomacija u Zagrebu i u Austiji? A možda i jest to po njihovom nalogu?

VL
FR
Frtajler
08:00 09.03.2019.

Sjećanje na pola miliona hrvata pobijenih poslije rata, na civilne žrtve pobijene od strane komunističkih zločinaca, će se kao i svake godine održati u Bleiburgu. Mogu servi i njima pridruženi izdajnici hrvatske i projugoslavenski miševi, rovariti koliko god žele ali sjećanje na žrtve, sjećanje na komunističke zločine, ne mogu ubiti.

VL
JA
Jahutockakom
07:20 09.03.2019.

Zaboli Austrijance za Bleiburg, taj dan bude nesto vise policije oko samog mjesta komemoracije i to je to, nije to negdje u gradu ili naselju,doslovce komad polja gdje kilometrima okolo nema niceg osim sume i brda tako da prosjecni Austrijanci nemaju ni pojma da se tamo nesto dogada. I nisu to oni zabranili, nego direktno srpski lobiji u suradnji s hrvatskim i austrijskim "antifama" koji zovu,dave,kmece,leprdaju,dosaduju, pisu pamflete po novinama i portalima, dok ne izvrse pritisak.. isti oni koji su isposlovali zabranu Thomosonovih koncerata u Svicarskoj i Njemackoj. Da ima tamo elemenata nostalgije za Ndh ima, ali da na samoj misi netko velica Ndh i fasizam to jednostavno nije istina, sluzbeni dio je sluzbeni dio, sto pojedinci tamo nose neke natpise ili majce je drugo, cinjenica je da crkva nema pravo braniti misu za nikoga i ovo im nije trebalo. Kako je krenulo,za koju godinu se vise nece smjeti slaviti ni obljetnica Oluje,Srbi vec godinama na isti nacin lobiraju i vrse pritisak da nam se i to zabrani- dok nasa diplomacija spava zimski san ovi rovare na sve nacine protiv nas.

VL
HA
Hagar
23:24 08.03.2019.

Katolicka crkva kontra katolicke crkve. Koja igra na bozjoj strani? Ja odavno znam samo zivim na krivoj strani...

VL
ZV
Zvjerko
23:10 08.03.2019.

Ma, ne bi bilo nikakvih problema oko obilježavanja Blajburga da se tamo samo provodila euharistija za sve ubijene na križnom putu, ali te komemoracije su se pretvorile u veličanje ustaštva i austrijske institucije su rekle - dosta! Prvo zabrane ustaških simbola, zatim kažnjavanje onih s ustaškim simbolima, a sada i zabrana euharistije. Neka se zapitaju oni s ustaškim simbolima na Blajburgu koliku štetu čine ubijenima na križnom putu i njihovom ugledu kao žrtvama komunizma.

VL
DU
Deleted user
00:07 09.03.2019.

bolje da ih puste pa kaznjavaju sa 5 000e...sami bi vrlo brzo prestali bi biti ustase,bar u austriji

VL
DI
Direkt
23:27 08.03.2019.

Treba vam zabraniti.

VL
Avatar Monsje
Monsje
07:27 09.03.2019.

Svaka im čast vrijeme je da se napokon stane na kraj toj bagri koja još uvjek živi u drugom svjetskom ratu...........bleiburg nije bio mjesto stradanja, .......vec mjesto na kojem je od strane engleza zaustavljena bagra u bežanij,...........s oružjem u rukama..........., jer su i tada imali zle namjere............... laž je da je bagra položila oružje. bagra je razoružana, i bitna je to razlika...morali su se predati, i spustiti svoje oružje. znaci, razbojnici su ulovljeni, i predani partizanima da im presude po kratkom postupku.......... pa je stoga svako okupljanje na tom mjestu zapravo plac i cvilež za zlocinackim marionetskim ustaškim režimom................ jasenovcu se klanja sav antifašisticki svijet.

VL
WI
wibobeba
09:46 09.03.2019.

Hrvatski ce narod zauvijek biti zahvalan partizanu Franji Tudmanu što je s puškom u ruci naganjao ustaše od zagorskih brega sve do Bleiburga. na Bleiburgu = Hrpa neukih i primitivnih izmeta koji su se do nedavno bojali svoje sjene, aa i njihovi prethodnici kukavice koje su pobjegle nakon rasprodaje svojeg ognjista. Treba zabraniti te izdajnicke naciste kao sto cini svaka kulturno razvijena drzava, Nadam se da ce austrijanci sa vremenom zabraniti skup tim krkanima na Blaiburgu, i da ce otkantat tu najodvratniju krkansku crkvu na planeti koja to sve organizira.

VL
5S
505.scrtom
01:42 09.03.2019.

Ne čudi me, jer na misi Oče naš i pokraj nje hitlersko ustaški pozdrav zajedno ne ide i tko kaže da hrvatska katolička crkva nije bila uz Pavelića i NDH kada znamo da je iz straha bila protiv Komunista i Srba na drugoj strani i sada bi još Stepinca za sveca.To je mrlja koja se ne može lako ispraviti..

VL
DA
dado55
23:38 08.03.2019.

I treba zabraniti

VL
WI
wibobeba
09:41 09.03.2019.

Da se Republika Hrvatska jasno i glasno, uvijek i na svakom mjestu, nedvojbeno odrekla ndh i svega i svih koji s ndh imaju bilo kakve veze, do svega ovoga ne bi niti došlo. No, Hrvatska, na žalost svih civiliziranih ljudidii koji se užasavaju ndh i konclogora i svega što ndh nosi i znaci, to nije napravila............... Zato imamo u javnosti, (narocito u tkz. dijaspori), na koncertima, u javnim prostorima, u medijima itd. i pozdrave, i zastave, i maceve, i fotografije i opcenito ikonografiju države koja je bila i ostala jedino i samo sramota ........... Za vrijeme ndh ustaša su se bojali i Hrvati jednako kao i svi ostali narodi, a njihovih simpatizera boje se i danas svi civilizirani ljudi................ ndh pišem malim slovom jer to je bilo ruglo, a ne država, kao i onaj narod od tamo !!!...........

VL
BU
Bubalamala
08:53 09.03.2019.

Žalosno je da nas drugi moraju podučavati o osnovnim ljudskim temama,učestvovali u uništavanju ljudski rasa i sad glumiti žrtvu pa to je van ljudskog razuma! Vlada koja to podržava zbog par glasova na izborima trebala bi preispitati svoju savjest ?

VL
JU
jurica
08:59 09.03.2019.

Hvala

VL
Avatar Dixie_land
Dixie_land
02:19 09.03.2019.

Ovo nije bilo potrebno katoličkoj crkvi..... prvi put u životu me sram što sam pripadnik crkve. Znači zabranjuju molitvu za naše djedove. Ma kakva je onda to crkva ako je popustila pod pritiscima ateista i onih koji slave antikršćanske režime i države. To nije moja crkva. Sad mogu shvatiti zašto je dolazilo do raskola u crkvi. To je bilo većinom zbog grešaka biskupa, papa i njihovih odluka kao ovo. Cijeli jedan narod okreneš protiv sebe samo zbog protisaka antikršćana.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.