Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
psihički bolesnik?

Portugalski maneken osuđen za kastraciju ljubavnika vadičepom

renato seabra
Reuters/PIXSELL
02.12.2012.
u 23:55

Renato Seabra (23) vjerovao je da je poslan od Boga da očisti svijet od homoseksualnosti

Mladi portugalski maneken Renato Seabra osuđen je za kastraciju i ubojstvo svog 65-godišnjeg ljubavnika Carlosa Castra u New Yorku prije dvije godine, javlja NY Times. Kazna će mu biti izrečena 21. prosinca.

Pretučeno i osakaćeno tijelo 65-godišnjeg portugalskog novinara pronađeno je u njegovoj sobi na 34. katu hotela InterContinental početkom siječnja 2011. godine. Seabra (23), koji ga je kastirao vadičepom, a testise si stavio na zglobove, uhićen je dan kasnije u bolnici St. Luke's-Roosevelt. Nakon što je Castra nasmrt pretukao, otuširao se, odjenuo čistu odjeću, uzeo mu 1600 dolara iz novčanika te na vrata sobe postavio znak "ne uznemiravati".

Seabrini odvjetnici slučaj su gradili na teoriji da je Seabra doista ubio Castra, ali da ne može biti kazneno odgovoran jer je psihički bolesnik. Poroti na Vrhovnom sudu u Manhattanu rekli su kako je Seabra vjerovao da ga je Bog poslao da svijet oslobodi od homoseksualaca.

- Rekao je da je homoseksualnost demon te da je ubio Carlosa Castra samo kako bi svijet učinio boljim mjestom - rekao je odvjetnik David Touger u zaključnoj izjavi.

Međutim, zamjenica okružnog tužitelja Maxine Rosenthal tvrdila je kako je Seabra ubio iz bijesa, a ne zbog ludosti, da je htio omalovažiti žrtvu. Castro mu je nakon nekog vremena postao odvratan, no nastavio je vezu zbog darova i veza u svijetu mode koje mu je osiguravao.

Više od 20 liječnika iz bolnice u kojoj je uhićen rekli su da je teško psihički bolestan. No, glavni stručni svjedok optužbe, psiholog William B. Barr, zaključio je kako Seabra u trenutku ubojstva nije bio u stanju neubrojivosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije