Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA AKCIJA

Porezna inspekcija pročešljat će sve hrvatske Advente: Četiri djelatnosti posebno su im na meti

Ilustracija
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/3
04.12.2019.
u 18:15

Akcija će se provoditi zajedno s Carinskom upravom i trajati će tjedan dana

Porezna uprava najavila je danas da od sutra kreće u novu veliku akciju pojačanog nadzora fiskalizacije, ovaj put na Adventu. Akcija će se provoditi zajedno s Carinskom upravom i trajati će tjedan dana.

- Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje. Obavještavamo porezne obveznike da će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom još intenzivnije provoditi nadzore fiskalizacije tijekom Adventa i predstojećih blagdana na cijelom području Republike Hrvatske - stoji u priopćenju.

Najavljuju da će nadzornim aktivnostima biti obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju sljedeće djelatnosti: trgovina na malo ostalom robom u specijaliziranim prodavaonicama, trgovina na malo na štandovima i tržnicama, priprema i usluživanje hrane i pića te iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije. 

Podsjetili su i na kampanju i nagradnu igru "Bez računa se ne računa" koju provode od 1. srpnja te su pozvali građane da se i ovaj put aktivno uključe "u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu".

Komentara 2

IH
iron.hide.54966
19:30 04.12.2019.

Nek malo pročešljaju i načine kako se trguje sa štandovima na adventu ...

GO
Goxy
18:50 04.12.2019.

Dal ce I na bandicevog vozaca vrsit inspekciju?I kvalitetu hrane,higijenu I skladistenje I za koje pare ce ljudi radit,prijavljeni???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije