Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplave u BiH

Krater progutao put prema Zenici, a mine i bombe izviru iz vode!

Zenica,krater
Foto: Screenshot Youtube
1/2
27.05.2014.
u 16:01

– Nema nikakvog razloga za paniku kada je riječ o povećanom broju komaraca ili pojavi neke zaraze – izjavio je Solak

Nakon velikih poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu, situacija je trenutačno najgora na području Posavine, odnosno Domaljevca i Orašja, rekao je direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak. Solak je rekao za Klix.ba kako na tom području najviše problema imaju s izvlačenjem uginule stoke.

Pomoći ima dovoljno

Voda je preduboka za radne mašine, a previše plitka za čamce, tako da razmišljamo da tamo pošaljemo skutere s platformama rekao je Solak i dodao da je u Domaljevcu i na području Orašja voda još uvijek duboka metar, metar i pol.

Nema nikakvog razloga za paniku kada je riječ o povećanom broju komaraca ili pojavi neke zaraze izjavio je Solak i dodao da pomoći za stanovništvo s poplavljenih područja ima dovoljno.

Pokraj Zenice krater

U selu Kolići pokraj Zenice, koje je jedno od najugroženijih mjesta u BiH, klizište je prouzročilo odron ceste. Stvoren je golemi krater koji je mjesto, piše Dnevni Avaz, potpuno odsjeklo od civilizacije. Stanovnici sela iseljeni su iz kuća i smješteni u vojarni u Zenici.

Mine i ručne bombe

Osim borbe s nepogodom, veliki problem u BiH predstavlja i arsenal oružja koji je voda izbacila iz kuća. Tako je danas tim Centra za uklanjanje mina u BiH neutralizirao protuoklopno oružje M80 kalibra 64 milimetra, odnosno zolju i dvije ručne bombe koje su pronađene u mjesnoj zajednici Tišina, u općini Šamac. Potvrdio je to, javlja Radiosarajevo, za Anadolu Agency (AA) Esad Aletić, šef Ureda BH MAC-a sa sjedištem u Brčkom.

Oružje i bombe pronađene su nakon dojave građana koji su ih primijetili nakon povlačenja vode s poplavljenog područja.

– To jasno govori da su građani u svojim kućama držali arsenale oružja različitih vrsta i kalibara. Ovdje nije riječ o minama iz minskih polja nego o bombama i oružju koje je voda izbacila iz domaćinstava. Očekujemo da ćemo i sljedećih dana pronalaziti takva sredstva nakon povlačenja vode s ugroženih područja – kazao je Aletić.

U posljednja tri dana na području Šamca pronađeno je čak sedam ručnih bombi, a bombe su pronađene i u Škarićima i Pisarima.

>> Pogledajte dramatične fotografije iz BiH nakon što se voda povukla

>> Milijun eura austrijske pomoći Srbiji i BiH, Hrvatska zaobiđena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije