Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE KRIV?

Poplava posvađala susjede u Kapeli Podravskoj

'02.04.2013., Kapela Podravska - Zbog topljenja snijega i kise poplavljeno je nekoliko naselja u Varazdinskoj zupaniji. U mjestu Kapela Podravska voda je poplavila oko pedeset plastenika. Obitelji Ste
'Marko Jurinec/PIXSELL'
03.04.2013.
u 15:00

U pravu su i jedni i drugi, a načelnik je u sredini - kaže načelnik Velikog Bukovca Vjekoslav Zdelar na prepucavanja susjeda

Iako su se Plitvica i Bednja u ponedjeljak počele lagano povlačiti i jučer su stvarale velike probleme mještanima nekih sela ludbreškog kraja, a na snazi su bile i izvanredne mjere obrane od poplava. U mjestu Kapela Podravska koje je poznato po uzgoju cvijeća u plastenicima, jučer su tisuće kvadrata plastenika bilo pod vodom. Pomisao na štete probudila je i trzavice među susjedima - uzgajivačima cvijeća. Tako Dražen i Snježana Štefanec kojima je voda poplavila oko 1.500 kvadrata plastenika za sve krive obitelj Mađarić, koja živi preko ceste i također se bavi uzgojem cvijeća.

Cvijeće počelo trunuti

- Otkada su prije pet godina zatrpali odvodni kanal, naši plastenici su ugroženi od poplava – smatraju Štefanci. - Sa cvijećem se možemo pozdraviti jer je zbog vlage već počelo trunuti. Ne možemo upaliti ni grijanje jer je na struju – očajni su Snježana i Dražen Štefanec i kažu da će obitelj izgubiti oko 80 tisuća kuna. Susjed Mladen Mađarić komentirao je prozivke obitelji Štefanec. - Nemojte biti smešni. Tog kanala o kojem oni pričaju uopće nema pa kako bi ga onda zatrpali – rekao je dodavši da je i sam pretrpio ogromnu štetu, te da mu je pod vodom oko 3.000 kvadrata plastenika. Sa situacijom je upoznat i načelnik Velikog Bukovca Vjekoslav Zdelar. On priznaje da je prije nekoliko godina obitelj Mađarić zatrpala jedan kanal kako bi napravila prilaz do plastenika, no ističe kako to nije bio odvodni kanal već prirodna depresija.

- Pitanje odvodnih voda na tom području nikada nije bilo sustavno riješeno i mi sada tek radimo na projektnoj dokumentaciji za novi kanal – kaže načelnik Zdelar.

Napeto u Hrastovljanu

Na pitanje da li je u pravu obitelj Štefanec ili pak Mađarić načelnik odgovara: "U pravu su i jedni i drugi su, a načelnik je u sredini." 
Borba s vodom vodila se jučer i u obližnjem Hrastovljanu. - Vatrogasci su na terenu već dva dana. Svi smo umorni i iscrpljeni – kazao je načelnik Martijanca Marijan Horvat, zadovoljan što su uz pomoć dodatnih 1.000 vreća s pijeskom i zečjih nasipa od poplave uspjeli obraniti sve kuće. Također, iz ugroženih gospodarskih zgrada evakuirane su sve životinje, a za "nedajbože" osiguran je i alternativni smještaj za mještane. Načelnik za poplavu krivi Hrvatske vode koje nisu reagirale na upozorenja da treba sanirati stari tok Plitvice. Svi tako traže krivca za poplave u kojima su uništene ceste, odvodi, staje... Zahtjev županu za proglašenje elementarne nepogode uputio je i načelnik Kneginca, Goran Kaniški.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije