Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Životna promjena

Svećenik iznenadio: Seli se u Njemačku kako bi postao vozač autobusa

Petar Đukanović
Crkvena općina Šabac
30.08.2019.
u 07:14

Tijekom 17 godina služenja u parohiji, Petar Đukanović je glasio kao jedan od najuzoritijih svećenika u Šapcu.

Pravoslavni svećenik 42-godišnji Petar Đukanović iznenadio je župljane kada se zahvalio episkopu šabačkom Lavrentiju na njemu povjerenoj parohija, napustio svoju dužnost i odlučio postati vozač u Baden-Badenu. 

Đukavić će se preseliti sa svojom ženom i dvoje djece u Njemačku, a svojim najbližima kazao je kako odluku o preseljenju je donijela cijela obitelj zbog čega je i predao parohiju.

Eparhija šabačka navodi kako je Đukanović ostao u činu i tijekom svoje karijere slovio je kao jedan od najuzornijih svećenika u gradu.

– O kolegi i bratu u Hirstu, Peri, mogu kazati sve najbolje, kao i većina kolega. Znam da je bio veoma poštovan i popularan u Jevremovcu u naselju Čavić, gdje se protezala njegova parohija, kaže prota Slaviša Marković, starješina sabornog hrama u Šapcu.

Kako prenosi Haber, Đukanović je nastaviti služiti Bogu i rodu, ali samo u slobodno vrijeme. 

Komentara 49

US
USA
07:41 30.08.2019.

Treca vijest na portalu jedne zemlje da je svecenik iz druge zemlje odlucio.... Naravno tu bitnu vijest je objavio Vecernji iz Republike Hrvatske. U drugim normalnim zemljama koje ne slijede veleumni Klaricev koncept zaglupljivanja naroda radi koristi nakladnika, pogadjate tako nesto nije moguce.

DU
Deleted user
07:43 30.08.2019.

Svećenici SPC ne upravljaju župama nego parohijama. Dakle, svećenik o kojemu je riječ nije svojom odlukom iznenadio župljane nego parohijane. Drugim riječima, trebalo bi iapk imati malo više pojma o čemu se izuvješćuje.

NE
Nemojtako
08:08 30.08.2019.

Zašto ne otvorite redakciju u Beogradu, lokanu? Ovo je vijest za Šabačke novosti na ćirilici, a ne za navodno hrvatsko izdanje VL.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije