Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legendarni tjednik

Ponovo na kioscima: Newsweek najavio povratak printu

newsweek
Foto: Newsweek screenshot
04.12.2013.
u 09:10

Ovo je pozitivan pomak za časopis koji nije imao previše sreće u digitalnom dobu

Tjednik Newsweek, koji je prošle godine prestao izlaziti u printanom izdanju, planira se vratiti na kioske.

Magazin očekuje da će prvo izdanje sa 64 stranice svjetlo dana ugledati u siječnju ili veljači sljedeće godine. Informaciju je, javlja New York Times, potvrdio glavni urednik Jim Impoco koji je kazao kako će se Newsweek više oslanjati na prihode od pretplatnika negoli na oglašivače te da će čitatelji ovoga puta za informacije morati platiti više negoli ranije. Koliko točno, nije želio precizirati.

Ovo je pozitivan pomak za časopis koji nije imao previše sreće u digitalnom dobu. Newsweek je na svom vrhuncu 1991. imao 3,3 milijuna čitatelja. Vlasnik Washington Post prodao ga je milijarderu Sidneyu Harmanu za samo jedan dolar 2010. godine. Harman je preuzeo 40 milijuna dolara u obvezama te Newsweek spojio s internetskom stranicom Daily Beast u vlasništvu korporacije IAC/InterActiveCorp. Uredničku palice tada je preuzela Tina Brown, no pothvat je doživio neuspjeh. Brown je u listopadu 2012. najavila da Newsweek ukida printana izdanja te da će nastaviti s radom isključivo kao internetski portal Newsweek Global. Potez je kompaniji uštedio 40 milijuna dolara godišnje.

U kolovozu ove godine Newsweek je kupila mala kompanija IBT Media. Mjesec dana kasnije u Newsweek dolazi Impoco, bivši urednik New York Timesa. Uposlio je nove djelatnike i najavio kako planira uspostaviti globalno dopisništvo. Nada se kako će magazin do kraja godine doseći nakladu od 100.000 primjeraka po broju.

>>Newsweek ukida tiskano izdanje, od 2013. samo u online obliku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije