Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi tjedan rasta

Ponovno rasle cijene goriva, pogledajte za koliko

17.02.2016., Bosanski Brod - Brodjani po gorivo odlaze u susjedni Bosanski Brod jer je taj energent u Bosni i Hercegovini znatno jeftiniji, a ustede su i preko dvije kune po litri.  Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
01.03.2016.
u 09:53

Promjena cijena goriva u Hrvatskoj posljedica je kretanja cijena naftnih derivata na takozvanom mediteranskom tržištu i kretanja tečaja dolara u odnosu na kunu

 Drugi tjedan zaredom u Hrvatskoj rastu cijene goriva, piše portal cijenegoriva.  Prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre eurosupera 95 od utorka je viša za 7 lipa i sada se prodaje u rasponu od 8,24 do 8,28 kuna, ovisno o kompaniji. U posljednja dva tjedna, litra benzina, kao i eurodizela, poskupjela je ukupno 12 lipa.

Cijene dizelskih goriva u utorak su minimalno porasle. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurodizela skuplja je za 1 lipu i sada se prodaje u rasponu od 7,42 do 7,45 kuna. Također, od utorka vozači koji se koriste autoplinom litru plaćaju 3 lipe više, a na većini postaja prodaje se po cijeni od 3,69 kuna. Neki distributeri, kao što je Plinski centar Zagreb, ovu vrstu goriva prodaju po čak 30 lipa nižoj cijeni (3,39 kuna).

Promjena cijena goriva u Hrvatskoj posljedica je kretanja cijena naftnih derivata na takozvanom mediteranskom tržištu i kretanja tečaja dolara u odnosu na kunu. Prosječni tečaj prošloga tjedna porastao je za 1,37 posto te je vrlo vjerojatno i prouzročio poskupljenje goriva (eurodizela sigurno). Budući da je tečaj dolara u utorak 1,04 posto viši nego dan prije i ako se taj trend nastavi do kraja tjedna te ako bude jačeg utjecaja rasta cijena sirove nafte u svijetu na mediteransko tržište, idućega tjedna mogli bismo očekivati novi rast cijena.

>> Dobra vijest za potrošače! Hrvatsko tržište preplavit će jeftini proizvodi

Komentara 4

LI
liskovaca
10:12 01.03.2016.

molim da se javno objavi način na koji računaju maloprodajnu cijenu!

DU
Deleted user
10:25 01.03.2016.

U BiH je cca 6kn Mislim da nas ovi malo u mozak sa trosarinama. Nek pitaju amere koliko je tamo.

ER
Erick
11:00 01.03.2016.

U Sydney kosta 96 centi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije