Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvlačenje novca iz Dinama

Ponovno nema svjedoka na suđenju Mamićima, Mirko Barišić drugi put se već ispričao

Osijek: Na Županijskom sudu nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću i ostalima
Davor Javorovic/PIXSELL
02.10.2023.
u 10:39

Inače, na popisu svjedoka, i to samo tužiteljstva, više je od 180 imena

Niti jedan od tri pozvana svjedoka, i to iz drugog pokušaja, nije se pojavio na osječkom sudu u ponedjeljak ujutro, u nastavku suđenja braći Zdravku i Zoranu Mamiću i još petorici za izvlačenje novca iz Dinama.

– Mirko Lulić javio kako zbog privatnih razloga nije u mogućnosti doći. Svjedočit će 30. listopada. Svjedok Mirko Barišić u petak se ispričao, zbog dogovorenih sastanaka s delegacijom Dinama u Splitu i Prištini – izvijestio je sudac Davor Mitrović. 

Prošli put Barišić se ispričao pripremama za utakmicu Dinama i Astane. Svjestan je da je već dvaput odgodio dolazak i da treći put neće moći. S druge strane, Jensu Nowotnyju, bivšem njemačkom nogometnom reprezentativcu, nije bilo problem doći čak iz Njemačke u Osijek kako bi svjedočio sat vremena i vratio se kući.

– Nema uredne dostave za svjedoka Niku Kranjčara da je primio poziv, kao da ni nije primio. Nije došao, nije se ispričao. To je već drugi put – dodao je sudac Davor Mitrović.

Inače, na popisu svjedoka, i to samo tužiteljstva, više je od 180 imena. Ispitivanje svjedoka počelo je prije desetak dana, a nastavi li se ovim tempom, potrajat će, bez pretjerivanja, godinama. Ispitat će se, među ostalima, i Luka Modrić i Dejan Lovren, koji su već svjedočili u prvom postupku protiv Mamića. Mnogi su od njih bivši ili još uvijek aktivni nogometaši koji žive i rade u inozemstvu pa i to otežava njihovo "dovlačenje" na sud.

VEZANI ČLANCI:

Sud, pak, može narediti privođenje svjedoka putem policije ukoliko zaključi da namjerno izbjegavaju dolazak. Glavna rasprava ipak je nastavljena, bez obzira što nema svjedoka, izvođenjem materijalnih dokaza, odnosno čitanjem dokumentacije.

Podsjetimo, Zdravka Mamića tereti se da je s računa Dinama u Klagenfurtu podigao 2,2 milijuna eura i zadržao ih za sebe. Svjedoci koji se trenutno ispituju iskazuju upravo o svojim saznanjima vezanim za tu točku optužnice. Odnosno, riječ je o trećoj optužnici protiv Zdravka Mamića, a koja je spojena u isti postupak zajedno s drugom optužnicom na kojoj su imena Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića, Marija Mamića, Igora Krote, Nikkyja Arthura Vuksana i Sandra Stipančića. Njih sedmoricu tereti se da su, u sklopu zločinačkog udruženja, izvukli najmanje 144 milijuna kuna iz Dinama.  Braći Mamić sudi se u odsutnosti.

VIDEO Teretni vlak naletio na osobni automobil na pružnom prijelazu Sesvetski Kraljevec - Dumovec


 

Komentara 2

SP
Spezzi
11:46 02.10.2023.

Hrvatska ne voli uspješne ljude. Najdraži su nam proleteri, koji ništa ne znaju i ništa u životu nisu napravili, nešto poput zagrebačkog Promaševića. Zato ima šanse da netko iz te ekipe osvoji i vlast u državi, a onda kud koji mili moji, kofere u ruke i bjež van.

ID
ivo.dzinic
19:54 02.10.2023.

Nema druge nego za iduću raspravu poslati dan ranije miliciju da drugove privede na saslušanje bez mogućnosti prigovora i odgode pa da imaju i rak na mozgu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije