Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO PUKNUĆE CIJEVI

Poplavljen učenički dom na Trešnjevci. Ravnatelj: 'U 6 sati smo organizirali evakuaciju učenika'

Foto: Mia Mitrović
1/9
28.09.2021.
u 06:52

Za sada nema ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta još je neutvrđena, javlja policija

Rano jutros, nešto prije 5 sati ujutro, na Selskoj ulici u Zagrebu došlo je do puknuća vodovodne cijevi i izlijevanja veće količine vode po okolnim ulicama i objektima. Za sada nema ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta još je neutvrđena, javlja policija

Vatrogasci su imali osam intervencija, četiri u Selskoj i četiri u Baštijanovoj. Najveća šteta zabilježena je u učeničkom domu i u Športskoj gimnaziji. 

Vatrogasci ispumpavaju vodu iz obližnjeg učeničkog doma. 

– Dogodila se repriza onog što se u nedjelju dogodilo u Selskoj, samo nekih 200 metara iznad na Baštijanovoj. Poplavljene su naše suterenske prostorije. Jutros je negdje oko 5 sati došlo do puknuća cijevi. U 6 sati smo organizirali evakuaciju, odnosno smještaj učenika. U dogovoru s Gradskim uredom, nastavu smo do kraja tjedna prebacili online – kazao nam je Stipe Perošić, ravnatelj Športske gimnazije.

Kazao je da će razmjere štete znati tek nakon što se ispumpaju cijevi. 


Doznajemo da je evakuiran i domar škole koji živi u podrumskim prostorijama. Grad će ga najvjerojatnije smjestiti u Gradu mladih.

Brojni građani Trešnjevke prigovaraju oko nedavnih događaja, navodeći kako se ne može samo graditi bez ulaganja u infrastrukturu. 

Na terenu je i zapovjednik JPV-a Siniša Jembrih i pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Iz Zagrebačkog holdinga javili su da su sve dežurne ekipe s ostalim službama na terenu kako bi sanirale puknuće. Za vrijeme trajanja radova pojedini potrošači mogu biti bez pitke vode, a na terenu su pripravne autocisterne s vodom, kažu iz Holdinga.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegov zamjenik L. Korlaet pristigli su na mjesto puknuća cijevi. 

Ured za upravljanje u hitnim situacijama javlja kako je u pripravnosti 5 DVD-a i da su im javili kako "voda teče u slapovima iz škole". 

1/8

– Zbog puknuća vodovodne cijevi prekinut je promet u Zagrebu, u Selskoj cesti između Baštijanove i Ozaljske – izvijestio je HAK.

Podsjećamo, ovog vikenda došlo je do puknuća cijevi, zbog čega je najavljeno kako će sanacija trajati do četvrtka. 

Pogledajte kako je to izgledalo ovog vikenda

 

Komentara 75

DU
dubrix
08:04 28.09.2021.

Fata je Fata, a dvaput je dvaput

Avatar babinjak1984
babinjak1984
08:50 28.09.2021.

Koju školu je završila ova novinarka??

IL
ilustrator
08:02 28.09.2021.

došao je tomo prosvjedovati protiv vlasti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije