Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTUPAK SE VRAĆA NA POČETAK

Poništen otkaz načelniku granične policije iz Dubrovnika zbog seksualnog zlostavljanja kolegica

Split: Izricanje presude policijskom načelniku optuženom za seksualno uznemiravanje
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/2
25.06.2021.
u 18:09

Matić je odlukom Disciplinskog suda MUP-a u Splitu dobio otkaz

Drugostupanjski disciplinski sud MUP-a u Zagrebu u cijelosti prihvatio žalbene navode odvjetnika Matka Klarića, načelnika Postaje granične policije Gruda, te poništio Prvostupanjsko rješenje kojim je Klarić bio proglašen krivim za teže povrede službene dužnosti. 

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački vjesnik, sve tri točke za koje je Matko Klarić bio terećen su prema stajalištu Drugostupanjskog suda nezakonite, te je stoga prvostupanjsku odluku poništio i vratio predmet na ponovno suđenje.

VIDEO: Policijski načelnik proglašen krivim na Disciplinskom sudu, snimila Slavica Vuković

Posjećamo, Matić je odlukom Disciplinskog suda MUP-a u Splitu dobio otkaz. On je, naime, bio optužen za seksualno uznemiravanje podređenih policajki, izdavanje naredbe policijskim službenicama da očiste samostan te prekoračenje službene dužnosti i ovlasti jer je određenim osobama dopustio nezakonit prelazak državne granice. 

Disciplinski sud je utvrdio da po svim točkama povrijedio službenu dužnost Zakona o policiji, nedoličnim ponašanjem u službi ili izvan nje teško naštetio ugledu policije, kao i da je prekoračio službene dužnosti i ovlasti.

 

Komentara 2

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
19:36 25.06.2021.

Poništenje presude prvostupanjskog suda je pljuska napastovanim kolegicama i hrvatskom narodu čije države je nosio uniformu! K tome drugostupanjski sud vraća postupak prvostupanjskom sudu. To igranje ping-ponga je najveća bolest hrvatskog pravnog sustava. Ako je prvostupanjski sud pogriješio, neka odluku donese drugostupanjski sud kako bi se prekinula takva suđenja u nedogled...

PE
Perspektivan
13:44 26.06.2021.

Nema nista od optuznice,povuka par veza i stvar riješena! Hocemo zlatu djurdjevic!Dolje hdz pravosudna mafija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije