Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMIŠLJATI LOPOVI

Ponijeli ljestve kako bi svladali visinu od četiri metra. Demontirali sef pa ga s balkona bacili na madrac. Ukupna šteta milijun kuna

Ilustracija
Pixabay/ilustracija
30.05.2021.
u 13:24

Protiv svih je pokrenuta istraga, a sumnjiče se za više provala

Domišljato. Tako bi se mogao opisati “posao” trojice provalnika, od kojih je jedan, 32-godišnjak uhićen, ispitan i pritvoren, dok su druga dvojica njegovih ortaka u dobi od 25 i 28 godina, za sada uspjela pobjeći policiji. No u međuvremenu protiv svih je pokrenuta istraga, a sumnjiče se za više provala u kojima su se domogli plijena vrijednog oko milijun kuna.

Sumnja se da su njih trojica u noći na 7. veljače 2021.  provalili u jednu obiteljsku kuću u Zagrebu. No prije provale, morali su svladati visinu od četiri metra, pa su sa sobom ponijeli ljestve. Kada su se popeli, obili su vrata i ušli u obiteljsku kuću. Tu su prvo ispremetali stvari, a zatim su sa zida demontirali zaključan metalni sef u kojem je bio novac, satovi i vrijedni predmeti. Sef su potom, bacili (!?) s balkona na prethodno pripremljene, madrace na dvorištu, a kasnije su ga valjda obili i iz njega uzeli novac i dragocjenosti vrijedne oko 550.000 kuna.

Osim toga, sumnja se da su 25-godišnjak i 28-godišnjak od 6. ožujka do 14. ožujka u Zagrebu, provalili u još šest zagrebačkih domova, odakle su uzeli novac, satove, nakit i druge vrijedne predmete. I oni su se domogli plijena vrijednog oko pola milijuna kuna. Tužiteljstvo je od suca istrage zagrebačkog Županijskog suda tražilo da se istražni zatvor odredi svojoj trojici, a sudac istrage je tom prijedlogu tužiteljstva udovoljio. No za sada je iza rešetaka samo 32-godišnjak. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije