Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIK INTERES GRAĐANA

Ponestaje materijala za testiranje? Uzimanje uzoraka na Velesajmu obustavljeno već oko 9 sati

Testiranje na covid na Zagrebačkom velesajmu
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/6
29.10.2020.
u 10:25

Međutim, pritisak na tek otvoreni punkt nastavio se i narednih dana, a iako je zamišljeno da se uzorci uzimaju od 8 do 11 sati, danas je testiranje obustavljeno već oko 9 sati.

U utorak je u Zagrebu otvoren još jedan punkt za testiranje na koronavirus, a koji se nalazi na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma. 

Naime, nova lokacija za testiranje izazvala je veliki interes građana pa su se već prvog jutra stvarale gužve na ulicama oko Velesajma. 

Međutim, pritisak na tek otvoreni punkt nastavio se i narednih dana, a iako je zamišljeno da se uzorci uzimaju od 8 do 11 sati, danas je testiranje obustavljeno već oko 9 sati.

Naime, mnogi građani su u redu stajali već oko 5.30 sati. 

Kako javlja Radio Sljeme, uzorci su se prestali uzimati zbog nedostatka materijala.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
11:00 29.10.2020.

Već nakon sedmodnevnog zastoja testiranja uzoraka uzetih u Zaboku bilo je jasno da nešto s organizacijom nije u redu. Zabok je zbog toga aktiviran kao jezgra zaraze i veći broj liječnika i sestara je stradao. Neki dan tek otvoreni testni punkt na Velesajmu koji se pokazao kao prometno prikladno rješenje je prekinuo s radom. Zakazala je dostava a možda i nabava reagensa i testova. Moguće je da dio državnih i političkih struktura kao i dio liječnika, kako je bilo viđeno na Trgu bana Jelačića na protestnom mitingu, je iz tko zna kojih razloga, spriječio lanac dobave u njegovoj funkciji kako bi podigao broj građana koji su spremni na razne proteste. I to ćemo, dok Snjeguljice iz stožera i vlade mirno spavaju i gledaju kako država po država drastično dižu mjere, svi trpjeti kako bi se vlast umilila ovog puta desnoj opciji starozavjetnih ravnozemljaša, antivaksera i novovremenskih 5G ignoranata, jer lijevi i tako trenutno ne znaju ni koji su, ni gdje su, ni tko ih vodi i kamo srljaju pa imaju posla sami sa sobom. Odlukom da Stožer civilne zaštite bude isključivo tijelo HDZ-a gdje čak i oni koji su se inače bavili zaraznim bolestima pričaju samo o politici i ekonomiji kako su im rekli da trenutno govore nisu u stanju kazati da su ljudski životi važniji od ekonomije i da sve neka ide u karantenu. I onda će u jeku krize proglastiti znatno smanjenje poreza za najbogatije a povećanje poreza za siromašne, u gustoj magli nereda kojeg je vlada stvorila. Uz kriterij tko je jamio njegovo.

SI
sisavac
11:23 29.10.2020.

a zašto to ne radite na jakuševcu? oni koji dobiju plus, samo nek ostanu tamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije