Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUZ UPOZORAVA:

'Pomicanjem dobi za umirovljenje tjeramo mlade da odu u inozemstvo'

'20.11.2011.,  Zagreb - Milivoj Spika na koferenciji za medije Ljube Jurcica.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL'
Davor Višnjić/PIXSELL
11.11.2013.
u 21:10

Špika: Izmjene nisu reforme niti idu na dobrobit umirovljenika

Blok umirovljenici zajedno kritizirao je izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju koji je u saborsku proceduru stigao a da se nije podigla gotovo nikakva halabuka, upozoravaju.

– Izmjene nisu reforme niti idu na dobrobit umirovljenika. Pomicanjem dobi umirovljenja sa 65 na 67 godina šalje se poruka mladima da odu. U 10 godina otišlo ih je 150.000, a ovime tjeramo ostatak – kazao je Milivoj Špika, predsjednik BUZ-a.

>> Kada će i s koliko godina tko u mirovinu

Komentara 4

Avatar pf
pf
21:38 11.11.2013.

O čemu ovaj priča. Čitava Europa je u procesu povećanja godina za mirovinu. Razlika je što oni imaju zdravu industriju i nisu opljačkali svoje države.

DU
Deleted user
09:46 12.11.2013.

Nije problem dobna granica za odlazak u mirovinu. Problem je taj da se u HR nemaš gdje zaposliti, a kad se zaposliš primanja nisu u skladu s troškovima života. Da li kretaivnost pada ili raste zavisi o radnog mjesta na kojem radiš, ali u većini zemalja EU se straiji radnici više cijene nego mladi bez iskustva i ne proglašavaju se tehnološkim viškom. Njihovo iskustvo i znanje se koristi čak i nakon navršenih godina za odlazak u mirovinu. Mirovina od 2000,00 kn nije ti dovoljna za normalan život. Pitanje je, što je to normalan život?

DO
doktorica
11:22 12.11.2013.

to je "vizija" za 2030...a dotad će većina umirovljenika nestati....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije