Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNA SITUACIJA

Napad pomahnitalog medvjeda u Gorskom kotaru: 'Imao sam otvoren prozor, on me grizao'

Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
02.06.2021.
u 19:01

S obzirom da je smeđi medvjed strogo zaštićena životinjska vrsta, nadležno lovačko društvo zatražilo je i dobilo dozvolu od Ministarstva za interventni odstrel.

Napad smeđeg medvjeda kakav se dogodio u okolici Fužina na staoj cesti Rijeka-Zagreb nitko nije mogao ni sanjati. Medvjed je napao i oštetio pet automobila, a na sreću u napadu niti jedan od vozača nije ozlijeđen. 

- Imao sam otvoren prozor, on me grizao. Bili smo udaljeni najviše metar jedan od drugoga. Bio sam u šoku -  opisao je napad vozač Igor za Dnevnik.hr. 

Slično se dogodilo i vozačici drugog napadnutog automobila. 

- Bili smo u razmaku od deset metara i vidjela sam da je krenuo prema meni. Nisam znala što, dala sam po gasu jer da sam stala, ne znam što bi se dogodilo - kazala je Petra, vozačica napadnutog automobila.

S obzirom da je smeđi medvjed strogo zaštićena životinjska vrsta, nadležno lovačko društvo zatražilo je i dobilo dozvolu od Ministarstva za interventni odstrel.

Slaven Reljić s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu kaže kako do sad nije zabilježen slučaj u kojem je medjved na cesti ciljano išao za autom, te ističe kako je riječ o jako opasnoj situaciji. 

VIDEO: Prvi prelazak granice s COVID potvrdom: Do sada ih je izdano oko 40.000

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar majkuvam
majkuvam
20:23 02.06.2021.

Škrtac,što mu nisi dao malo meda?

DU
Deleted user
20:22 02.06.2021.

kaj ga nisu uspavali,pa u kuterevo,nego udri i ubi?a kaj mulac ne zna zatvorit prozor na autu?

DU
Deleted user
23:57 02.06.2021.

ni domaći nemogu više trpit ovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije