Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISUSTVOVAO MINISTAR MEDVED

Položen temeljni kamen za gradnju kapelice na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata

Foto: Branimir Bradarić
1/4
03.06.2023.
u 14:39

U svome govoru ministar je rekao i kako je Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru nastalo kao potreba dostojnog pokopa žrtava nakon otkrića najveće masovne grobnice iz Domovinskog rata

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata danas je položen temeljni kamen za gradnju Kapelice Krista Kralja Mučenika. Tom prilikom je ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved rekao kako je Vukovar simbol hrvatske patnje, hrvatskog otpora kao i hrvatskih težnji za slobodom ali i odlučnosti za mirom.

- Grobovi govore puno više od svake izrečene riječi, dok otvorene grobnice koje čekaju povratak kostiju svojih mrtvih i nestalih, govore još više. Ovaj kamen temeljac položimo u ovu zemlju natopljenu mučeničkom krvlju. Krist je umro da bi mi živjeli, oni su umrli da bi mi živjeli – rekao je Medved.

U svome govoru ministar je rekao i kako je Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru nastalo kao potreba dostojnog pokopa žrtava nakon otkrića najveće masovne grobnice iz Domovinskog rata koja je otkrivena na prostoru vukovarskog Novog groblja. Na toj lokaciji je pronađeno i ekshumirano 938 osoba u čiji spomen je postavljeno je 938 bijelih križeva.

U Vukovaru je jučer obilježen i Dan hrvatskih braniteljica Domovinskog rata na kojem je, uz ministra Medveda, nazočio i ministar obrane Mario Banožić. Kako je rečeno u Domovinskom ratu sudjelovalo je više od 23.000 braniteljica što je oko 5 posto od ukupnog broja branitelja. Tijekom rata poginulo je 183 braniteljica, a i danas se na popisu nestalih nalazi njih 33. 

VIDEO Jandroković posjedio pripadnike 3. hrvatskog kontingenta u Litvi, zahvalio im na angažmanu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije