Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAOŠTRAVA SE

Poljska rasporedila borbene zrakoplove zbog aktivnosti ruske vojske u Ukrajini

Poljska vojska
Reuters/Pixsell
23.01.2024.
u 13:21

'Pokrenute su sve potrebne procedure za osiguranje sigurnosti poljskog zračnog prostora i situacija se kontinuirano prati', piše kratko u priopćenju Operativnog zapovjedništva Oružanih snaga Poljske objavljenom na X-u.

Poljska vojska izvijestila je da je rasporedila borbene zrakoplove radi zaštite poljskog zračnog prostora nakon najnovijeg ruskog raketnog napada na Ukrajinu.

"Obavještavamo vas da se primjećuje intenzivna aktivnost dalekometne avijacije Ruske Federacije, koja je povezana s namjerom izvođenja udara na teritoriju Ukrajine. Pokrenute su sve potrebne procedure za osiguranje sigurnosti poljskog zračnog prostora i situacija se kontinuirano prati. Upozoravamo da je aktivirano poljsko i savezničko zrakoplovstvo, što može rezultirati povećanjem razine buke, posebice u jugoistočnom dijelu zemlje", piše kratko u priopćenju Operativnog zapovjedništva Oružanih snaga Poljske objavljenom na X-u.

VEZANI ČLANCI 

VIDEO Izraelska vojska objavila video Hamasove mreže tunela 

Ključne riječi

Komentara 5

SE
Serengeti
19:00 23.01.2024.

Do sada je u Poljsku jedino pala ukrajinska protuzračna raketa S-300 i ubila dva poljska seljaka. Bolje da Poljaci paze na ukrajinsku protuzračnu obranu, a ne na ruske avione.

DU
Deleted user
15:30 23.01.2024.

Jednostavno ne postoji zemlja koja bi htjela biti susjed ruSSiji i nema tog naroda koji bi se želio vratiti pod rusku čizmu...ne postoji.

Avatar stomugromova4
stomugromova4
16:30 23.01.2024.

NATO se od pocetka agresije na UA nalazi u vrlo delikatnoj situaciji. Kao obrambena organizacija neki otvoreni konflikt sa RF ne dolazi u obzir. Osim toga,Kremlj i Duma nedvojbeno daju do znanja da ukoliko RF pocne gubiti rat u UA to ce protumaciti kao ugrozenost RFa,a u tom slucaju su svi registri otvoreni ukljucujuci nuklearni potencijal.Drugim rijecima,RF jednostavno nesmije izgubiti rat. Svjedoci smo pada aktivne podrske zapada,ne zbog straha od Rusa vec zbog kristalno jasne slike da svijet mora udovoljiti predatoru,inace slijedi totalno unistenje planete.Osim svega toga,pozivi na uporabu nukes u RFu,i to od obicnih Rusa,postaju sve glasniji. Naprosto je tragicno da ti ljudi zive u uvjerenju da mogu nuklearnu apokalipsu preziviti. Nevjerovatno je ali nazalost istina,kad pogledas ruski talk show ili procitas i-net vrvi od ruske verzije jihada protiv zapada.Izuzevsi kubansku krizu,covjecanstvo nije nikad bilo blize totalnom izumiranju. Nedavo su u USA iscurili top secret documenti o premjestanju velikih sklonista i gradnji novih na tajnim lokacijama za 'izabranike'.Isto to radi se u RFu,samo sto nijedan obicni smrtnik u Rusiji to nezna. U oba slucaja,to su podzemni bunkeri,jedan u USA velicine manjeg gradica sa kompletnom infrastrukturom. Nepoznanica je kako ce se dugotrajni boravak odraziti na psihu covjeka.;stoga su angazirani vrhunski psihoanaliticari,psihijatri itd itd. Putin je svjestan svega,otvorio je pandorinu kutiju,sad polako shvaca posljedice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije