Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velike gužve

Poljoprivrednici iz BiH traktorima blokirali granični prijelaz, prolaz samo hitnim slučajevima

Poljoprivrednici traktorima blokirali granični prijelaz Orašje prema Hrvatskoj
Foto: PIXSELL
1/10
08.09.2023.
u 16:04

Poljoprivrednici iz BiH danas (petak) oko 10 sati traktorima su blokirali granični prijelaz Orašje-Županja. Zbog prosvjeda poljoprivrednika vozači se usmjeravaju na druge granične prijelaze, izvijestili su iz Auto moto kluba BiH. Prolaz je dopušten samo hitnim slučajevima.

Vozači se usmjeravaju na druge granične prijelaze, izvijestili su iz Auto moto kluba BiH. Prolaz je dopušten samo hitnim slučajevima. Nakon što su u četvrtak traktorima i poljoprivrednom mehanizacijom blokirali prometnicu između Orašja i Tuzle, od danas su poljoprivrednici zapriječili prijelaz granice prema Hrvatskoj.

S obje strane granice stvaraju se goleme gužve i kolone tegljača.

VEZANI ČLANCI

- Od 10:05 za motorna vozila zatvoren je GP Županja/Orašje, zbog prosvjeda u BiH. Pješaci, vozači bicikala mogu preći granicu. - objavljeno je na stranicama HAK-a.

Na blokadu granice poljoprivrednici su se odlučili jer im vlasti Federacije BiH nisu isplatile obećanu potporu za proizvedenu pšenicu u prošloj i ovoj godini u iznosu od 300 eura po hektaru. Traže trenutačnu isplatu dospjelih poticaja i hitan sastanak s nadležnim federalnim ministrom. 

VIDEO Sajam u Gudovcu kod Bjelovara

Komentara 2

ZV
Zvuk
11:04 09.09.2023.

Prosvjednike pohapsiti, neka blokiraju svoje ceste u Bosni, blokiranjem prijelaza prave stetu i Hrvatskoj.

Avatar Stradun
Stradun
17:33 08.09.2023.

Eto belaja. Blokirali su nas od svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije