Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najutjecajnije zemlje Europe
Povratak na članak

Politico: Srbija na 19. mjestu zbog jakog premijera, Hrvatska 11 mjesta slabija

Prema prognozama portala Politico, Srbija je ocijenjena kao neutralna, a najveću prepreku za napredak predstavlja joj upravo Hrvatska

Komentari 77

LE
LELA56
11:11 29.04.2016.

Ja sam hrvatica, ali ću rećikreno, svi naši političari moraju učit od srba, iako se i oni svađaju, ali za razliku od nas oni su jedinstveni i neće kao naši jedan drugog pokapat, za razliku od naših.bez obzira što jee oni svoje čuvaju i ne dozvole da se drugi miješaju u njihove stvari, a to je pametno. Dakle dajte naučite nešto, već vam je vrijeme, nesposobnjakovići jedni!!!

VL
DU
Deleted user
10:33 29.04.2016.

S mnogim glavama nasih politicara misle drugi i zato takvi ne mogu voditi Hrvatsku.

VL
Avatar Coterminous
Coterminous
11:37 29.04.2016.

Ugledu Hrvatske u EU su dosta štete naneli nepotrebni sukobi sa Srbijom, prvo carinski rat, pa onda i blokada pregovora sa EU. No, nezavisno od toga, Srbija izvan EU predstavlja individulani subject u međunarodnim odnosima, bez obzira koliko mali. Hrvatska je deo EU i NATO kolektiva i svoj uticaj i socijalni kapital kod velikih zemalja ne može da gradi demonstracijom sile, pa makar to bila i diplomatska sila. Zapravo, ugled Hrvatske bi dramatično porastao da je umesto ucena i pritisaka upućenih Srbiji odigrala mnogo mudrije i zapravo urgirala da se prijem Srbije u EU ubrza. Pored povećanog ugleda, Hrvatska bi imala znatne ekonomske prednosti jer bi uklanjanjem granica sa Srbijom njen izvoz u tu zemlju i dalje na istok prema Bugarskoj i Rumuniji znatno porastao. A što se tiče branitelja i jurisdikcije za ratne zločine, siguran sam da bi se našao nekakav kompromis sa Srbijom koji zadovoljava obe strane, ali za to je potrebno spoljno-političko umeće, koja je kod Hrvata bila retka roba, još od Dr Vladka Mačeka pa sve do Milanovića i Karamarka. Inače, Orešković je fini gospodin i ima ispravne prioritete (bar mi se tako čini sa strane), ali zbog svoje očigledne asimilacije u kanadsko društvo, u Hrvatskoj više deluje kao strani konslutant nego predsednik Vlade. Njegova prezentacija juče je to jasno prikazala. On čak ni ne predstavlja sebe kao premijera nego "vođom tima". Zbog toga ima mlak "rank-and-file support", pa ga ovde ni ne ubrajam u predvodnike hrvatskog naroda.

VL
IV
Ivke15
11:00 29.04.2016.

Koji uticaj ima Hrvatska sada? Nikakav.

VL
DU
Deleted user
12:12 29.04.2016.

Od osnutka drzave jedini cilj stranaka bio je ulazak u EU i NATO bez ikakve vizije sto zelimo od drzave. Lopovi koji se nazivaju domoljubima krali su u prosloj drzavi a sad kradu u Hrvatskoj. Sigurnosne sluzbe su nikakve, bivsii premjer je krao kad je vladao a poslije kao velizdajnik svjedoci u Londonu protiv drzave (takve izdajice druge etablirane drzave rjesavaju po kratkom postupku), pri posjetu stranih drzavnika njihovi sigunjaci se rasporedjuju po glavnom gradu sa snajperima. Banke, telekom, farmacija, naftna industrija je prodana (uz naknadu pojedincima) strancima. Novaca za vojsku nema. Politicari lupetaju da je RH neki cinbenik u ovom djelu svijeta no zaduzena drzava unistene industrije, bez vojske, sigurnosnih sluzbi i samostalne vanjske politike je sve samo ne to.

VL
B2
bokida 2
11:43 29.04.2016.

Hrvatska je jedina država koja ima opstrukcijske snage , koje kada nisu na vlasti obilato blate i pljuju svoju državu .Žalosno je da je mnogi od njih nikada nisu ni željeli.

VL
OB
obivankenobi
10:17 29.04.2016.

Jednom ce i nasi politicari imati kicmu.

VL
DU
Deleted user
13:16 29.04.2016.

da li to politico voli četničke vojvode vidjeti kao lidere......

VL
DU
Deleted user
11:27 29.04.2016.

Komunjare, Udba, zloglasna JNA, Jugonostalgičari i Titofili su nas urekli. kako je to moguće!?

VL
LA
LANA555
11:26 29.04.2016.

Eto i srbija bolja od nas.A imamo masala dobre politicare

VL
Avatar Dančo
Dančo
14:30 29.04.2016.

meni se ipak cini da vucic bolje lize guzicu EU birokratama od hrvatskih i ostalih balkanskih zemalja :)

VL
Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
11:01 29.04.2016.

orlando...hihihihihi..pametan čovjek vodi Srbiju..hihihihihihihihihihihih..uljepšao si mi ovaj tmuran dan u Dalmaciji!

VL
BL
Blomberg
11:03 29.04.2016.

Kod nasih politicara ima se dojam kako svaki vuce na svoju stranu, nema sloge umjesto da se sad prionu poslu jos uvijek se gleda za neko bolje mjesto pogotovo Karamarko. Umjesto da svi zapnu kako su obecavali previse se gledajuledaju pojedinacne pozicije. Do kada ce nam se Evropa rugati i omalovazavati ??? Sjetite se zasto smo vas birali, zar uvijek moraju biti prazna obecanja ?

VL
ĆA
ćaćaća
11:12 29.04.2016.

naravno kad domaći srbi i jugići diskreditiraju hrvatsku gdje god stignu..oni nam vode vanjsku i unutarnju politku ...sad bi vesnica bila i predsjednica un.a...jasno je svima da bi ona jačala srpsku a ne hrvatsku poziciju...

VL
FA
Fake
11:15 29.04.2016.

Žalosno je da taj isti Politico zanemaruje i zaboravlja tko je taj vučić i šta je radio po Hrvatskoj.Sada je kao dobar,dobar za nečije interese,zato ga i treba gurati naprijed,samo da se Rusija udalji što dalje.

VL
Avatar maxist
maxist
11:50 29.04.2016.

Hrvatska svima u i van EU smeta i ne valja ......kriv je narod ,političari nisu ziher....Srbi su kao i Slovenci unisoni u napadu na HR, a naši si promatraju, frizuru ,imidž pa ne stignu misliti o zemlji koju "zastupaju"..

VL
DU
Deleted user
11:59 29.04.2016.

A kako bi bilo da pošaljemo našu predsjednicu na jedan politički seminar u Beograd, recimo kod Šešelja:))

VL
CE
Cetijus
11:33 29.04.2016.

Neka im je i prvo mjesto, meni je jedino drago da se nisam tamo rodio

VL
DU
Deleted user
10:48 29.04.2016.

Ovu poziciju smo i dobili zahvaljujući Zoki Veličanstvenom i njegovoj šizoidnoj vanjskoj politici na tragu ludog Nerona. No, nije bitno koju poziciju zauzimamo po predikcijama nekakvog birokratskog političkog lista, bitno je kako ćemo se u budućnosti postavljati. Dakle, očekujem da se ne odustaje od blokade Srbije, a i uspješan susret s Erdoganom će nam dići dionice. Mnoge EU zemlje mogu samo sanjati takav susret. Mi smo ga dobili, sada ga valja pametno iskoristiti

VL
OX
oxymoron
11:23 29.04.2016.

Pa kako kad mi imamo Vesnicu buducu predsednicu sveta.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.