Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Politički zrela uvertira u bilateralne pregovore

Konsenzus o pitanju teritorijalnog integriteta jedina nam je konstanta novije političke povijesti.

Komentari 9

ST
stefj
04:31 16.09.2017.

Ne znam od kuda ideje da se ne priznaje arbitraža. Pa cijela prezentacija i mape prikazane na njoj su priznanje arbitraže... Znači ideja Plenkovića je priznati granice arbitraže, ali pokušati sa Slovencima ispregovarati dozvolu za ribarenje... Nema, u slijedećim knjigama površina Hrvatske je 50 ili 80 km2 manja. Koliko su se busali u prsa i isti tren kapitulirali...

VL
DU
Deleted user
05:29 16.09.2017.

Ne mogu se načuditi romantičarskom tonu ovog napisa jer upravo su hrv. političari, nebitno da li sa suglasnosti (Jadranka Kosor dobila čak 2/3 u Sabornici) ili bez, na temelju samo štimunga i teniskih turnira hrv./slov. elite (pok. Račan) doveli HR u ovakvu situaciju da se očajnički bori za crtu sredine u međunarodnom zaljevu. A Slovenija je sa svojim aspiracijama kraj Umaga! Da nije bilo takvih, formalno pravnika (i Kosor i pok. Račan su završili PF) koji uopće nisu radili probleme suprotnoj strani i bili radodajke hrv. mora i ozemlja, SLO bi imala daleko težu situaciju jer danas dosta razmotati mapu razgraničenja D-R i evo već strani eksperti imaju pred sobom zgotovljeno i napola skuhano rješenje granice. A njime HR gubi okvirno 150 km2 terit. mora i stvara se koridor međunarodnih voda unutar terit. mora - što još nije viđeno u razgraničavanjima po svijetu i istinski je novum. Hvala prof. Smerdelu koji je satima uvjeravao pok. Račana da ide protiv hr. Ustava, kao tadašnji Vladin savjetnik za ustavna pitanja. I taj HDZ, koji je (gledajte popis) bio za Rehn 2, a koju je slavodobitno uz svu medijsku pompu ispregovarala Kosor, šišmišareći uokolo po dvorcima s Pahorom u kardinal crvenim opravama - kao rezultantu ima gubitak blizu 80 km 2 terit. mora. Jer se po junction i načelu pravičnosti nikad do sada nije sudovalo/arbitriralo. Kakav nacionalni koncensus? Plenković nije u stanju očuvati vlastito dvorište, s onim zlatnocvikeraškim gadljivim odmakom od plebsa! Uprskat će i on.

VL
YE
yelahiah
18:31 15.09.2017.

Da je napraviti neki big brother i u istu prostoriju staviti na 3 mjeseca Corica,Glasnovica,Rojsa,Cermaka i Markaca ovu ljigavu vesnu pusic sa time da ona ima pravo izbora povesti nekoga po svojoj zelji sa sobom.

VL
KA
kajinx
17:51 15.09.2017.

Tko je izmislio iskopati kanal onda reći da je to granica? Granica ide tokom korita rijeke Dragonje. Točka!

VL
TO
tolitol
09:26 16.09.2017.

S obzirom na to kako je moglo biti i s obzirom na svin.jarije od 2000. godine nadalje, ova arbitražna presuda je još pravi dobitak, razmjerno je uravnotežena i trebalo bi je prihvatiti. Što je najbitnije, nema nikakvog "dimnjaka" koji je Račan poklonio Slovencima. To ostaju hrvatske teritorijalne vode. Ono što mene sad straši jesu "pregovori" koje Plenki najavljuje. Ako je sudeći po prošlosti, naši tzv. pregovarači uvijek u pregovorima izvuku deblji kraj. Završite zato ovaj cirkus i prihvatite sudsku odluku.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.