Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.03.2014. u 12:00

Don Ivan Grubišić navodi da "to nije politička korupcija nego usluga". Točnije, to je politička samoposluga.

Ivan Grubišić, nezavisni saborski zastupnik, ne samo da u duhu Saveza kojem je na čelu nije ojačao “građansku i etičku Hrvatsku“ nego je i sam preuzeo standardne obrasce ponašanja političara. Nakon što se njegov kandidat za splitskog gradonačelnika Damir Vidošević uhljebio kao pomoćnik direktora marketinga u zatvorenoj gradskoj Spaladium areni, sada je i sam Grubišić na Radio Splitu priznao da je kod Baldasara intervenirao da se zaposle neki članovi njegova saveza. Don Ivan Grubišić navodi da “to nije politička korupcija nego usluga“. Točnije, to je politička samoposluga.

Najizdašniji financijer SDP-a bravar je iz Pazina

Livio Glavić, bravar iz Pazina, najveći je donator vladajuće stranke SDP-a, pišu 24 sata pozivajući se na stranačko financijsko izvješće. Njegov bravarski obrt Alumat donirao je u 2013. godini čak 76.000 kuna, čime je prestigao i mnogo bogatijeg simpatizera Milanovićeve stranke Danka Končara koji je u blagajnu na Iblerovu trgu iskrcao 75.000 kuna.

Nova je to potvrda diskontinuiteta između SKH i SDP-a. Prije je partija financirala bravara, a sada bravar financira stranku.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Karamarko viđen u Saboru nakon osam tjedana

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, pojavio se, doduše nakratko, u Saboru prvi put nakon 22. siječnja. Možda mu saborske klupe izazivaju alergiju, to ne znamo, ali zastupnička plaća od 18.000 kuna sigurno mu izaziva osmijeh na licu.

Poslovni direktor SDP-a – za kaljenje ministara

Dinko Suton, poslovni direktor SDP-a, već drugu godinu zaredom proizvodi svojoj stranci veliku financijsku štetu. Njegova služba još jednom nije bila u stanju na vrijeme poslati na sve zakonom predviđene adrese dokumente o financijskom poslovanju stranke pa će SDP platiti kaznu, doduše ne 5 milijuna kuna kao lani, već “samo“ pola milijuna kuna.

Iako bi ovakav kiks u bilo kojoj privatnoj tvrtki bio drastično sankcioniran, u SDP-u se zasad ne uzbuđuju. Kazne za svoj šlamperaj ionako plaćaju iz donacija simpatizera i proračuna koji pune svi porezni obveznici, a poslovnog direktora uvijek se mogu riješiti. Recimo, bivšeg poslovnog direktora SDP-a Gordana Marasa poslali su za ministra.

>>Jalov napad Marasa na novog šefa HGK Burilovića

>>Predsjednika i premijera treba plaćati po učinku

Komentara 5

DU
Deleted user
12:28 19.03.2014.

Crveni Don Ivan kopira kukurikavce

DU
Deleted user
12:05 19.03.2014.

Don Ivan je jadnik !

Avatar velika jabuka
velika jabuka
12:29 19.03.2014.

tako je-vrh stranaka bere vrhnje u neradu i neznanju, a strančad koja prodaje svoju radnu snagu jedinu korist ima od 'dobiti posao'. oni koji su to skužili još devedesetih-nisu pustili korijen na birou rada. pravi posrednik u zapošljavanju su stranke, to im je (strankama), za hrvatske pojmove, imanentno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije