Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bjelovarska bolnica

Političari slabo lobirali - Opća bolnica Bjelovar bez akreditacije

\'14.03.2010., Bjelovar - Ivan Koscevic tvrdi kako su bjelovarski lijecnici zakasnili s operacijom, te optuzuje ravnatleja dr. Davorina Diklica (desno s naocalama) Photo: Damir Spehar/PIXSELL\'
Damir Špehar/PIXSELL
25.11.2011.
u 13:50

U uspostavljanju sustava za poboljšanje kvalitete u bolnici vide priliku da vrate povjerenje pacijenata

U upravi bjelovarske Opće bolnice s iznenađenjem i nezadovoljstvom primljena je informacija da se bolnica nažalost nije našla među deset zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj u kojima će se uskoro provoditi besplatni akreditacijski postupak. Budući da je jedan od osnovnih ciljeva postupka uspostavljanje sustava za poboljšanje kvalitete i to kroz djelovanje posebno odabranih multidisciplinarnih edukatora, u bjelovarskoj bolnici su prepoznali dobru priliku da, podižući kvalitetu svojih usluga, promijene u javnosti stvorenu poprilično negativnu sliku te vrate povjerenje pacijenata. Premda su u timu edukatora imali i svog čovjeka, dr. Ivana Šklebara, u to vrijeme pomoćnika ravnatelja za kvalitetu, nažalost nisu uspjeli.

Nema odustajanja

-Iako nismo prošli na prvom natječaju nećemo odustati te ćemo s tim procesom nastaviti i dalje - kazala je ravnateljica dr. Vesna Lovčić, najavljujući da će od ravnatelja Agencije zatražiti dodatna pojašnjenja. O samim razlozima zbog kojih bjelovarska bolnica nije zadovoljila povjerenstvo koje je provodilo natječaj, ravnateljica nije mogla ništa reći, jer se u odluci koja je stigla u bolnicu oni nisu ni spominjali. No, zato dr. Ivan Šklebar, čovjek koji je bio zadužen za provedbu kandidiranja bjelovarske bolnice, ističe da je odbijenica isključivo formalne prirode.

-Povjerenstvo nije imalo niti jednu primjedbu na sadržaj onoga što smo mi napisali u kandidacijskoj dokumentaciji - tvrdi Šklebar i dodaje da je bolnica imala tek tri boda manje od sedam općih bolnica koje su zadovoljile. Dodaje da je bjelovarska bolnica u taj proces ušla s malom ekipom ljudi, dok su neke od bolnica koristile usluge konzultantskih kuća. Posebno naglašava da izostanak bjelovarske bolnice nikako ne znači da je u nečemu lošija od bolnica koje su izabrane, nego samo da u ovom trenutku ima manje iskustva jer dosad nije bila uključena u procese vanjskog vrednovanja.

Novi natječaj

Kao jedan od mogućih razloga neprolaska u prvom krugu, dr. Šklebar ne prozivajući nikoga direktno ističe i političko lobiranje koje je u ovo predizborno vrijeme posebno zanimljivo. Premda je u međuvremenu napustio bjelovarsku bolnicu i prešao raditi u Zagreb, kaže da se obvezao i dalje sudjelovati u tom procesu sve dok bjelovarska bolnica ne dobije zeleno svjetlo. A novu mogućnost imat će vrlo skoro jer je Agencija raspisala novi natječaj. Rok za prijavu ističe idući tjedan.

 

Ključne riječi

Komentara 2

OV
ovett
23:56 25.11.2011.

a što niste koristili kirurga Štivića da vam bude konzultant? Istina ne za kvalitetu nego za nekvalitetu i tu onda ziher prolazite.....

MO
modovisisajteMaraschino
20:21 26.11.2011.

to Čačiju i HSS treba pitati i poslati USKOK da ispitaju poslovanje bolnice... a narocito zaposljavanje rodbine i clanova stranke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije