Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKUŠAJI PREVARE

Policija upozorava: Šire se mailovi s lažnim potpisom ministra Božinovića, ne nasjedajte

Elektroni?ka pošta, E-mail
Luka Stanzl/PIXSELL
19.04.2023.
u 21:29

U policiji ističu da je riječ o tzv. phishing kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te savjetuju građane da je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati

Ravnateljstvo policije upozorilo je u srijedu na tzv. phishing prijevaru, koja sadrži lažno upozorenje Policijske uprave zagrebačke s lažnim potpisom ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića. Policija je precizirala da je u srijedu na veći broj adresa elektroničke pošte različitih primatelja u Hrvatskoj dostavljena lažna poruka s lažnim ministrovim potpisom u kojoj se korisnika upozorava na posjedovanje dokaza o posjećivanju internetskih stranica na štetu maloljetnika.

U policiji ističu da je riječ o tzv. phishing kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te savjetuju građane da je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati. Dodaju da su poslane poruke niske razine kibernetičke zaštite, a u konkretnom slučaju cilj je počinitelja, koji se najčešće nalaze izvan Europske unije, da u daljnjoj komunikaciji putem elektroničke pošte navedu građane da im uplate određeni iznos na račune u inozemstvu.         

>> VIDEO Ženu izbo i bacio u septičku jamu, tri mjeseca lagao da ga je ostavila... Osuđen na 20 godina      

                                     
                                                                               
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije