Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupovao alate

Policija upozorava na prevare preko interneta: 57-godišnjaku s kartice u istom danu skinuli 53.450 kuna

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
23.04.2021.
u 16:07

Muškarca su zamolili za njegov broj kreditne kartice, kao i PIN, što je on njima i dao

Policija je još jednom poslala apel građanima da oprezno kupuju preko interneta nakon što je jednog 57-godišnjaka iz Primorsko-goranske županije nepoznati počinitelj prevario za čak 52.450 kuna. 

Naime, 57-godišnjak je preko društvenih mreža pronašao oglas za jeftinu kupnju alata te se javio na taj oglas. Muškarca su zamolili za njegov broj kreditne kartice, kao i PIN, što je on njima i dao pa su mu u istom danu s kartice skinuli čak 52.450 kuna. 

- Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da prije odluke o kupnji putem interneta svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba koja se bavi trgovinom, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica, upozoravaju iz policije. 

 

Napad na maloljetnika u Zadru: Bokserom ga je udarao u glavu, zašto su ga krvnički pretukli?

Ključne riječi

Komentara 2

SO
Sir Oliver
21:16 23.04.2021.

Pa covjece, koliko glup trebas biti da bilo kome das pin svoje kartice?! Nimalo mi ga zao nije, platio je skolu.

VI
vidum
19:40 23.04.2021.

I ja kupujem alate preko interneta. Našao sam dvojicu prodavatelja na njuškalu koji drže cijenu za 30-40% nižu. Nekoliko puta sam zvao pa se ne jave ili mi pošalju poruku da će me nazvati pa ne nazovu. Mislim da suu to oni kakvih inače ima i po drugim zemljama, koji se na taj način zafrkavaju s potencijalnim kupcima. U svakom slučaju, pogledao sam cijene kod provjerenih tvrtki i izabrao najpovoljniju ponudu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije