Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utvrđuju okolnosti

Policija traga za muškarcima koji su mučili morsku kornjaču

Mučenje kornjače
Foto: HRT/Screenshot
04.08.2023.
u 19:40

Prema kaznenom zakonu čl. 205. osoba koja teško zlostavlja životinju, nanosi joj nepotrebnu bol ili je izlaže nepotrebnim patnjama ostvaruje obilježje kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja

Posljednjih dana pojavljuje se sve više priča o napadima morskih kornjača na jadranskim plažama. Iako ima dojava iz nekoliko mjesta, najviše ih je na Čiovu gdje je par osoba javno istupilo s ozlijedama koje im je zadala glavata želva.

Nakon nekoliko takvih incidenata, objavljena je i snimka dvojice muškaraca koji u moru muče kornjaču, povlače ju i okreću dok ona svim snagama pokušava pobjeći. Splitska policija za Dalmatinski portal je potvrdila da su pokrenuli istragu kako bi ušli u trag okrutnim kupačima.

- Pokrenuli smo postupak utvrđivanja svih činjenica i okolnosti snimljenog događaja i o svemu utvrđenom izvijestiti ćemo državno odvjetništvo - poručili su iz PU Splitsko-dalmatinske.

Dodali su kako prema kaznenom zakonu čl. 205. osoba koja teško zlostavlja životinju, nanosi joj nepotrebnu bol ili je izlaže nepotrebnim patnjama ostvaruje obilježje kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja. 

VIDEO Sredozemna medvjedica viđena kod Lastova?

 

 

Komentara 5

VA
valides
20:07 04.08.2023.

Zar postoje takve nakupine gnoja ?

PR
prajdali100
20:47 04.08.2023.

Koji su to tipovi !! Fujjjj.

ZZ
zzz
00:06 05.08.2023.

Nadam se čim bržem pronalasku i što oštrijoj kazni! Danas muči jadnu životinju, sutra će dijete/ženu/slabijeg od sebe. Dno dna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije