Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završili u pritvoru

Policija se oglasila oko privođenja carinika s Bajakova, evo za što ih terete

Mjere sigurnosti na GP Bajakovo zbog epidemije koronavirusa
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
22.03.2022.
u 14:19

55-godišnji i 56-godišnji hrvatski državljani, obojica carinski djelatnici Područnog carinskog ureda Osijek, su 18. ožujka 2022. godine iz prostorije Graničnog carinskog ureda Bajakovo nezakonito prisvojili raznovrsnu (pretežito prehrambenu) robu, prethodno oduzetu u raznim carinskim prekršajnim postupcima

Povodom uhićenja predstojnika Graničnog carinskog ureda Bajakovo, Anđelka Bare, i njegovih suradnika, danas je oglasila i PU Vukovarsko – srijemske županije. Iz policije navode kako su tijekom proteklog vikenda proveli kriminalističko istraživanje nad četiri osobe s područja Vukovarsko – srijemske županije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporaba položaja i ovlasti.

– 55-godišnji i 56-godišnji hrvatski državljani, obojica carinski djelatnici Područnog carinskog ureda Osijek, su 18. ožujka 2022. godine iz prostorije Graničnog carinskog ureda Bajakovo nezakonito prisvojili raznovrsnu (pretežito prehrambenu) robu, prethodno oduzetu u raznim carinskim prekršajnim postupcima – navode iz PU.

Dodaju kako su osumnjičeni carinski djelatnici u izvršenju kaznenog djela angažirali 20-godišnjaka i 52-godišnjaka, također hrvatske državljane, inače zaposlenike tvrtke koji obavljaju poslove održavanja prostorija ovog carinskog ureda, koji su kao pomagači sudjelovali u izvršenju kaznenog djela, kojom su se prilikom carinski službenici i 52-godišnji zaposlenik tvrtke za održavanje prostorija nepripadno materijalno okoristili.

– Protiv četvorice hrvatskih državljana je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena kaznena prijava te su u subotu 19. ožujka predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske – navodi se u priopćenju PU. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Cantor
Cantor
14:35 22.03.2022.

To je kad sustav kontrolira sam sebe i odgovara sam sebi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije