Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILA SE POLICIJA

Još uvijek nije jasan uzrok stravične željezničke nesreće: Putnički vlak udario je teretni, koji je bio zaustavljen zbog mogućeg kvara

Novska: Isključena struja na mjestu nesreće zbog micanja uništenih vagona
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/11
11.09.2022.
u 14:01

Među putnicima u putničkom vlaku nalazilo se i osam državljana Irana, za koje je utvrđeno da su 9. rujna, nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku na području Slavonskog Broda, dodaju iz policije

Policija se oglasila o teškoj prometnoj nesreći kod Novske u kojoj je u sudaru dvaju vlakova živote izgubilo troje ljudi, a 12 ih je ozlijeđeno.

"U petak, 9. rujna, oko 21.30 sati, na području Novske u blizini mjesta Rajić, došlo je do željezničke nesreće, odnosno naleta putničkog vlaka na zaustavljeni teretni vlak koji su prometovali iz smjera Okučani – Novska.

Dosadašnjim provedenim kriminalističkim istraživanjem i očevidom kojim je rukovodila županijska državna odvjetnica u Sisku uz stručnu pomoć predstavnika Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, stručnih osoba hrvatskih željeznica, kao i uz suradnju policijskih službenika, prikupljena su saznanja da je iz za sada nepotvrđenih razloga putnički vlak udario u zadnji dio teretnog vlaka koji je bio zaustavljen na tom dijelu pruge zbog mogućeg kvara".

"U željezničkoj nesreći smrtno su stradale tri osobe (starosti 17, 52 i 60 godina), dok je ozlijeđeno 11 putnika koji su putovali putničkim vlakom, a isto tako liječnička pomoć je pružena i strojovođi teretnog vlaka. Dvije osobe su teže ozlijeđene, a devet lakše. Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Nova Gradiška, Općoj bolnici Slavonski Brod i Općoj županijskoj bolnici Pakrac. Među putnicima u putničkom vlaku nalazilo se i osam državljana Irana, za koje je utvrđeno da su 9. rujna, nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku na području Slavonskog Broda. Nakon provedenog upravnog postupka sukladno Zakoniku o Schengenskim granicama i Zakonu o strancima izdana su im rješenja o povratku s rokom napuštanja Europskog gospodarskog prostora u roku od sedam dana. Rješenja su im izdana prije željezničke nesreće", stoji u priopćenju.

U nastavku očevida na mjestu željezničke nesreće od odgovornih osoba Hrvatskih željeznica pristupilo se micanju i odvoženju dijela teretnog vlaka na kojem nisu nastala oštećenja kao i angažiranja dizalica zbog podizanja uništenih vagona zbog omogućavanja daljnjeg vršenja očevida ali i osiguranja prohodnosti pruge. Kriminalističko istraživanje je još uvijek u tijeku.

 

Ključne riječi

Komentara 4

KR
Krotila
16:46 11.09.2022.

Greška strojovođe.

Avatar gusjenica
gusjenica
22:07 11.09.2022.

Kakvi su to stručnjaci koji ne mogu ništa otkriti u roku od 24 sata. Policija kaže da je putnički vlak udario u teretni. Imaju li oni srama i stida zbog te objave?

AN
anahty
18:02 11.09.2022.

Kako nije jasno ? Radi se o nepotizmu i zaposljavanju rodijaka i komunjara preko veze i bez znanja na izmisljena radna muesta. Inace bi bilo sve jasno. Ova drzava je zesca propast i sva sreca pa smo u EU pa donekle funkcionira. Kako za ime Boga ne znate uzrok ?!?! Pa sve je trebalo biti postavljeno da do toga ne dodje, a, ako se nesto desi odmah bi se vidjelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije