Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIGRANTI

Policija s ličke Plješivice spasila ilegalne migrante - trudnicu, dvoje djece i dva muškarca

10.12.2019.
u 19:44

MUP upozorava da put po teškim vremenskim uvjetima i zahtjevnom terenu može biti poguban

Hrvatski granični policajci iz postaje Korenica u utorak su prilikom zaštite državne granice Republike Hrvatske, zatekli i spasili na ličkoj Plješivici, na nepristupačnom terenu i pri niskim temperaturama pet iscrpljenih ilegalnih migranata - trudnicu, dvoje djece i dva muškarca, priopćeno je iz MUP-a.

Ilegalne migrante službenici Postaje granične policije Korenica zatekli su na Plješivici, na nepristupačnom terenu predjela Škipine, danas oko 16,15 sati. Riječ je o dvojici muškarca koji su, prema vlastitim izjavama, starosti od 35 i 21 godinu, o trudnici s vidljivom trudnoćom, prema njenoj izjavi starosti 19 godina, te dvoje djece, po izjavama, u dobi od šest i dvije godine.

Iscrpljene ilegalne migrante policajci su dovezli u službene prostorije Postaje granične policije Korenica gdje im je pružena liječnička pomoć te su zbrinuti. Osigurana im je hrana i piće. Riječ je o osobama o kojima su bosanskohercegovački mediji tijekom jučerašnjeg dana izvještavali kao dijelu migrantske skupine koja se preko Plješivice nezakonito uputila preko državne granice u Hrvatsku, navode iz Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Iz MUP-a RH skreću pozornost svima koji su na području Bosne i Hercegovine u kontaktu s nezakonitim migrantima koji pokušaju ili se namjeravaju uputiti u Hrvatsku na nezakonit način, da taj put po ovim teškim vremenskim uvjetima i vrlo zahtjevnom terenu može biti poguban, poglavito za ranjive skupine. 

Ključne riječi

Komentara 6

DO
domxerex
20:12 10.12.2019.

Ma zar je moguće da mediji takvo što kažu, da hrvatska policija nije klerofašistička i ne puca po migrantima po principu happytriger. To novinara a još više urednika koji je to propustio treba podhitno kazniti zbog ne provođenje sorošije genderske agende. Treba okuditi i upropastiti sve dobro i tradicionalno, treba nametnuti "nove" vrijednosti. Pitajte urbane naprednjake, oni rade na tome.

Avatar Idler 3
Idler 3
20:38 10.12.2019.

....iiii, jesu ih vrnuli nazaj vu BiH ?!

Avatar hvala_što_pušite
hvala_što_pušite
10:12 11.12.2019.

dakle djecu prave i u kampovima ! osim ako taj 1 promil migrantica nema svojstveno trajanje trudnoće u periodu od 27 ili više mjeseci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije