Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozači oprez

Policija provodi akciju, kažnjavat će svakoga tko napravi ovaj prekršaj

Prometna policija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
12.03.2019.
u 10:03

Takvim prekršajem vozači mogu ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike u prometu koji voze iza njega ili mu dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova

Na području cijele zemlje policija će danas (12. ožujka) od 10 do 14 sati kontrolirati koriste li vozači žmigavce jer, ističe policija u obavijesti, neuključivanje pokazivača smjera u vožnji je prekršaj kojim se ugrožavaju sudionici u prometu.

Neuključivanje pokazivača smjera je prekršaj propisan odredbama članka 44. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Takvim prekršajem vozači mogu ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike u prometu koji voze iza njega ili mu dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova. Uz navedeno, neuključivanje pokazivača smjera, iritira druge sudionike i prilikom radnji vozilom u prometu može dovesti i do teških prometnih nesreća, ističe policija.

Stoga će se na području cijele države dana 12. ožujka 2019. godine u vremenu od 10,00 do 14,00 sati provesti ciljana preventivno – represivna akcija prema vozačima koji čine predmetni prekršaj, stoji u obavijesti koja je stigla iz požeško-slavonske Policijske uprave.

Pogledajte video: Stižu veće kazne u prometu

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Juki
Juki
10:15 12.03.2019.

Konačno jedna korisna akcija!

Avatar antoinette
antoinette
12:34 12.03.2019.

Baš će akcija koja traje 4 sata dati rezultate.

DL
dr Luigi
13:49 12.03.2019.

Predlažem da akcija zapoćne u Vinkovcima preko cijelog vikenda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije