Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaplijenjena računala

Policija pretresla sjedište Europske pučke stranke u Bruxellesu

EPP Political Assembly gathers in Helsinki
Foto: LEHTIKUVA/REUTERS
1/3
04.04.2023.
u 14:53

U kratkom priopćenju, EPP je potvrdio da su "predstavnici belgijskih i njemačkih policijskih vlasti posjetili sjedište stranke u Bruxellesu" 4. travnja, dodajući da je "posjet povezan s istragom koja je u tijeku u Tiringiji, u Njemačkoj".

Belgijska policija pretresla je sjedište Europske pučke stranke (EPP) u Bruxellesu u utorak, rekao je izvor za Euractiv.com. “Belgijski policajci izvršili su raciju na prvom i trećem katu sjedišta stranke”, rekao je izvor. 

Prema prvim informacijama, policija je zaplijenila računala u vezi s istragom koja je u tijeku o navodnoj korupciji tijekom izborne kampanje 2019. godine. Zastupnik CDU-a Mario Voigt bio je voditelj digitalne kampanje čelnika EPP-a Manfreda Webera tijekom predizborne kampanje za Europski parlament 2019. godine, a istraga je usmjerena na dodjelu ugovora za digitalnu kampanju jednoj tvrtki u Tiringiji. Voigt je sada čelnik CDU-a u Tiringiji. Prošlog rujna, odbor za pravosuđe pokrajinskog parlamenta ukinuo mu je imunitet, iako nije jasno je li ovaj slučaj povezan.

U kratkom priopćenju, EPP je potvrdio da su "predstavnici belgijskih i njemačkih policijskih vlasti posjetili sjedište stranke u Bruxellesu" 4. travnja, dodajući da je "posjet povezan s istragom koja je u tijeku u Tiringiji, u Njemačkoj".

“Stranka potpuno transparentno surađuje s nadležnim tijelima, pružajući sve relevantne informacije i dokumentaciju.”

VIDEO Tko je Đuro Horvat? Europski tužitelji ga sumnjiče zbog malverzacija

Komentara 8

DU
Deleted user
16:04 04.04.2023.

I europski pučki "domoljubi" se počeli istraživati, Šuica "radi" i po Bruxellesu.... EU na aparatima..

DU
Deleted user
16:24 04.04.2023.

Manfred Weber davao je predizbornu podršku AP-u. Sad bi bio red da mu AP uzvrati podršku s 🦊 🦊. Obruč se steže.

XA
xaron
20:16 04.04.2023.

Napokon je i policija otkrila ono što svi znaju .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije