Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PREVARA

Policija ponovno upozorava: Na Facebooku vrebaju prevaranti, s kartica skidaju novac

Facebook
Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo
21.07.2020.
u 16:17

Iz MUP-a upozoravaju građane da ne nasjedaju na prijevare putem Facebook stranice „TOOLKITS SETS“, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama.

U posljednje vrijeme policija bilježi poveći broj prijevara putem Facebook stranice „TOOLKITS SETS“ na kojoj nepoznati počinitelji oglašavaju prodaju radnih alata.

Naime, komunikacija se odvija isključivo preko Facebook Messengera u kojoj počinitelji zahtijevaju od osoba da im pošalju svoje osobne podatke, podatke o kreditnim karticama i kontrolni broj kartice kako bi mogli naplatiti alat koji prodaju.

Nakon što osobe pošalju sve tražene podatke počinitelji iskorištavaju osobne podatke i podatke s kartica tako da s kartica skidaju sav novac ili koriste kartice za uplate na kladionicama izvan Republike Hrvatske, te na taj način oštećuju osobe za velike novčane iznose.

Iz MUP-a upozoravaju građane da ne nasjedaju na prijevare putem Facebook stranice „TOOLKITS SETS“, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama.

- Ukoliko ste bili žrtva prijevare putem navedene stranice molimo da podnesete prijavu u najbližu policijsku postaju ili upravu prema adresi vašeg prebivališta, navode iz MUP-a. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
16:47 21.07.2020.

Istina. ja sam upoznao ženu preko Facebooka, al me ta prevarila.

BA
Barbasmora
16:53 21.07.2020.

Tko to veli da je lipa nasa najsiromasnija!? Imamo mi još novca za prevarante! Od sabora do facebooka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije