Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traje sanacija zagađenja tla

Policija objavila što je uzrok istjecanje nafte nedaleko Zagreba

Ježevo: Iz tla počela izbijati nafta, poslan tim za hitne intervencije
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.03.2023.
u 11:04

Ina je izvijestila kako se izlilo oko četiri prostorna metra (m3) nafte u okolici bušotine, a na terenu su bile i inspekcije Državnog inspektorata - rudarska, inspekcija zaštite okoliša i vodopravna inspekcija.

Propuštanje naftovoda kod Zagreba u petak prouzročila je mala rupica na cijevi koja je nastala zbog korozije, cijev je sanirana, a sanacija zagađenja još je u tijeku, izvijestila je zagrebačka policija. Očevidom u Dugom Selu, Ježevo, Sisečka ulica, utvrđeno je kako je istjecanje nafte i vode prouzročila rupica promjera 0,2 centimetra na čeličnoj naftovodnoj cijevi koja vodi prema sabirnoj stanici, na dubini od oko 1,40 metara, a koja je nastala djelovanjem korozije, navodi se u priopćenju.

Ovlaštene osobe sanirale su cijev te je u tijeku sanacija zagađenja tla.

Policija je jučer izvijestila kako u propuštanju naftovoda nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je zasad neutvrđena.

Video. Kod Dugog Sela u polju izbila nafta

Ina je prethodno izvijestila kako se izlilo oko četiri prostorna metra (m3) nafte u okolici bušotine, a na terenu su bile i inspekcije Državnog inspektorata - rudarska, inspekcija zaštite okoliša i vodopravna inspekcija.

Podsjetimo, kako je Večernji list pisao u samoj blizini polja na kojem se pojavila nafta, dodajmo, nema stambenih objekata, ali novo se "nalazište" uvelike "pretresalo" u središtu Ježeva, čiji su se stanovnici šalili da im je u susjedstvo stigao "jack-pot".

Ništa od toga ipak, podsjetit ćemo na sad već davnu 2010. godinu kad su se istoj situaciji pomalo obradovali u Kloštar-Ivaniću, kad je puknula cijev za transport sirove nafte koja povezuje pumpu za crpljenje nafte i sabirnu stanicu. Tada je inspekcija utvrdila da je isteklo oko tisuću litara kapljevine, što je nafta miješana s vodom, a od čega je same nafte bilo dvjesto litara, što nije predstavljalo nikakvu opasnost za okoliš. U trenutku nastajanja ovog teksta na polju u Ježevu iscureni tekući dio miješao se s vapnom kako bi se sanirala nastala mrlja.

 

Ključne riječi

Komentara 1

ZO
Zoran
13:59 05.03.2023.

Pripremite se za još puno takvih rupica ako je korotija u pianju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije