Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U zaleđu

Policija o kršenju zakona, a čelnici sve radili pošteno

stadion01
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
11.04.2014.
u 11:23

Glavno pitanje je hoće li Šprajcer, Kozjan, Sabljarić, Perković, Benić i I. Kovačić postati ‘krivci’ za propast NK Karlovac ili će u toj skupini biti i neki drugi

Kada su 15. ožujka 2012. godine policajci iz prostorija NK Karlovca odnijeli računala i dokumentaciju o poslovanju, malo tko je očekivao da će do prvog javnog poteza vezanog uz nezakonitosti u poslovanju proteći više od dvije godine.

Pošten posao

Tada se pričalo kako je NK zamračio desetke milijuna kuna. Kasnije se neslužbeno doznalo da se izvidima stiglo na ‘samo’ 3,5 milijuna kuna, da bi na kraju završilo na svega 1,3 milijuna. Nakon privođenja, slijede istraga i saslušanje brojnih drugih svjedoka, pa i drugih čelnika kluba.

Na kraju, pitanje je hoće li Šprajcer, Kozjan Sabljarić, Perković i I. Kovačić zaista postati ‘krivci’ za propast kluba ili će u toj skupini biti i netko drugi. No, zahvaljujući ‘skupini’, klub je, po podacima Porezne uprave dužan samo državi 5 milijuna kuna, postoji samo na papiru, dužni su igračima, tvrtkama, a i novi klub nema čelne ljude, novac, imovinu...

– Iza mene je pošten posao u klubu, što sam rekao i na ispitivanjima u policiji i u DORH-u. Moje ideje nisu bile shvaćene kada sam došao u klub, namjerno ili ne, zbog čega sam i otišao. Posljednjih nekoliko dana nisam bio na ispitivanjima oko poslovanja kluba, no ukoliko će biti potrebe otići ću ponovno na razgovor - kazao je Stjepan Turković, jedan od bivših predsjednika NK Karlovca.

Dodao je kako je vrijeme da se na slučaj NK Karlovca stavi točka na i, da se istraga završi i pokaže tko je kriv za što.– Već godinama stalno nešto ‘treperi’ u zraku, svi su nestrpljivi, nervozni stoga bih volio da se slučaj napokon istraži, podvuče crta kako bi karlovački nogomet opet mogao stati na svoje noge - dodao je Turković.

Zoran Sabljarić, koji je bio na čelu kluba u godinama kada je policija u istrazi uočila kriminal, kaže da je na ispitivanjima bio nekoliko puta, ali ne i ovih dana.– Rekao sam sve što sam imao za reći, no tijekom svih ispitivanja nisam stekao dojam da je pod sumnjom i moj rad u klubu - dodao je Sabljarić.

Jelić bio protiv

Župan Ivan Vučić, komentirajući slučaj, rekao je da osuđuje svaki kriminal, pa i ovaj, ukoliko ga je bilo. Prvi čovjek Karlovca Damir Jelić, koji je bio protiv projekta i u nekoliko navrata javno govorio kako NK Karlovac ne može opstati na način na koji je bio financiran, čeka završetak istrage.–

Tek tada mogu komentirati slučaj. No, Klub je djelovao autonomno od Grada, jer je udruga građana. Svi utjecaji koji su bili u mojoj domeni vidljivi su kroz gradski proračun, a vidljivi su i svi tragovi s pozicije gradonačelnika - dodao je Jelić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije