Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPLETEN ČLAN OBITELJI?

Policija o detaljima stravičnog ubojstva djevojčice (14) u Skopju: Osumnjičenik uhićen u Hrvatskoj?

Ilustracija
Tomislav Georgiev/Xinhua/Ilustracija
03.12.2023.
u 23:39

U sklopu istrage o Vanjinom nestanku, policija je imala pet osumnjičenika. Jedan od njih navodno je sve priznao

Policija Sjeverne Makedonije objavila je kako je u blizini Skopja pronađeno tijelo djevojčice Vanje Đ. (14). Djevojčica je nestala u ponedjeljak, 27. studenoga, kada je krenula u školu. Prema navodima policije, ubijena je nekoliko sati nakon nestanka.

Njezina je smrt povezana s ubojstvom još jedne osobe, P. Ž. (74) iz okoline Velesa. Kurir ističe kako je riječ frizeru koji je nestao nekoliko dana prije Vanje. Tužiteljstvo navodi kako iza oba ubojstva stoje isti ljudi 

U sklopu istrage o Vanjinom nestanku, policija je imala pet osumnjičenika. Jedan od njih navodno je sve priznao i rekao kako su ubili Vanju i druge osobe. Istaknuo je i kako su koristili automobil marke Citroen kojega su zapalili, a kojeg je policija pronašla. Na temelju te informacije, policija je pronašla oba tijela.

Bivši građevinski poduzetnik iz Skoplja LJ.P. osumnjičen je, prema neslužbenim izvorima na koje se pozivaju mediji, da je ubio nestalu djevojčicu, prenosi Kurir. Navodno je Lj.P. krenuo za Tursku, a priveden je u Hrvatskoj i jedan je od petorice osumnjičenih za ubojstvo djevojčice čije je tijelo pronađeno u nedjelju navečer u okolici Skoplja. Radi se o javnoj osobi, predsjedniku jednog pokreta u Skopju. 

Ono što za sada također nema službene potvrde je da je motiv otmice i ubojstva bila iznuda, a navodno je upleten i jedan član obitelji koji je u njoj sudjelovao. 

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, djevojčica je nestala u jednom od najprometnijih dijelova Skoplja što je uznemirilo stanovnike Sjeverne Makedonije. Ona je u ponedjeljak krenula u školu u 7.20 i već u 7.35 sati nije bila dostupna. Njezina je majka ranije istaknula kako Vanja nije prijavljivala maltretiranje, da obiteljski odnosi nisu narušeni i da nemaju neprijatelja.

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je, kako su prije nekoliko dana prenosili makedonski mediji, da je odmah po prijavi krenula istraga, da je obavljen niz razgovora s osobama bliskima djevojčici te da su pregledane kamere. Također, makedonski ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski u petak je naglasio da je ispitano nekoliko desetaka osoba.

VIDEO Policija spasila migrante iz Kupe

Komentara 2

Avatar Aurel
Aurel
23:29 03.12.2023.

curka je nestala 15 minuta nakon odlaska od kuće... što znači da je otmica bila planirana. ili se radi o trgovini ljudima, ili o nekoj rodbinskoj svađi... pa su stvari krenule neplaniranim tokom...

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
00:08 04.12.2023.

strašno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije