Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVAVI POHOD

Policija otkrila detalje masakra u Pragu: Stotine policajaca češlja šumu Klánovický

Pokolj na sveučilištu u Pragu
Reuters/Screenshot
22.12.2023.
u 07:59

"U 14:59 dobili smo prvu informaciju o pucnjavi u zgradi Filozofskog fakulteta na Trgu Palacha. Prve ophodnje bile su na terenu za nekoliko minuta, hitna pomoć za 12 minuta, a u 15:20 od interventnih policajaca dobili smo dojavu da se beživotno tijelo strijelca nalazi na nogostupu ove zgrade", nastavio je glasnogovornik češke policije.

U današnjem prvom priopćenju nakon pucnjave na Filozofskom fakultetu Karlova sveučilišta u Pragu, gdje je 24-godišnji David Kozak ubio najmanje 14 ljudi i ranio njih 25, glasnogovornik češke policije Martin Vondrášek detaljno je opisao kako se dogodio smrtonosni napad.

– Češka policija je u četvrtak u 12:20 dobila informaciju da 24-godišnjak iz sela Hostouň treba krenuti prema glavnom gradu Pragu, rekavši da si želi oduzeti život. U 12:45 dobili smo informaciju da je u istom selu pronađen mrtav muškarac za kojeg smo ubrzo doznali da je otac osumnjičenog koji je počinio ovo stravično djelo. Relativno brzo smo doznali da je student Filozofskog fakulteta i da je u 14 sati trebao imati predavanje u zasebnoj sveučilišnoj zgradi u Celetnoj ulici, nekoliko minuta hoda od fakulteta i nedaleko od starogradskog trga u Pragu. Zbog toga smo odmah stigli u ulicu Celetná, gdje smo izvršili evakuaciju ove zgrade, koju smo završili u 14:22 te smo proveli daljnju akciju potrage za ovim čovjekom – rekao je Vondrášek, piše češki Blesk.

– U 14:59 dobili smo prvu informaciju o pucnjavi u zgradi Filozofskog fakulteta na Trgu Palacha. Prve ophodnje bile su na terenu za nekoliko minuta, hitna pomoć za 12 minuta, a u 15:20 od interventnih policajaca dobili smo dojavu da se beživotno tijelo napadača nalazi na nogostupu ove zgrade fakulteta – nastavio je Vondrášek.

– Intervencija na toj velikoj zgradi još traje, tamo su u tijeku pirotehnički pregledi – istaknuo je Vondrášek, koji je dodao da policija također provjerava jezive objave na ruskom jeziku na Telegram kanalu koji bi mogao pripadati Davidu Kozaku. U tim objavama autor, potencijalno Kozak, izražava svoje divljenje prema smrtonosnom napadu u ruskoj školi, koji je počinila Alina Afanaskina, i izražava namjere da izazove još više patnje.

VEZANI ČLANCI:

Inače, nakon jeziva pokolja na Filozofskom fakultetu Karlova sveučilišta u Pragu, sumnja se da je 24-godišnji David Kozak također odgovoran za smrt muškarca i njegove kćeri prošlog tjedna u šumi Klánovický u blizini češke prijestolnice, otkrila je policija.

Stotine policajaca pročešljale su šumovito područje, ali do sada, prije stravičnog masakra u Pragu, nisu pronašle osumnjičenog. Tijela 32-godišnjeg muškarca i njegove dvomjesečne kćeri pronađena su prošlog petka, a policija je utvrdila da su oboje ubijeni iz vatrenog oružja. Muškarac je pogođen s četiri hica u glavu, a njegova djevojčica, koja je samo nekoliko metara dalje ležala u kolicima, upucana je u trbuh.

Policija trenutačno istražuje moguće veze između dvaju zločina, ali glasnogovornik Martin Vondrášek naglasio je da trenutačno nema poznatih veza između napada na fakultetu i ubojstava u šumi Klánovický. Vondrášek je izjavio da su žrtve u šumi Klánovický vjerojatno potpuno nasumično odabrane i da osumnjičenik nema nikakvu kriminalnu prošlost.

– Vrlo ozbiljno radimo s verzijom da je napadač s Filozofskog fakulteta odgovoran i za dvije žrtve s kraja prošlog tjedna u šumi Klánovický – rekao je glasnogovornik policije Martin Vondrášek.

VIDEO Prvi video s mjesta zločina u Pragu

Ključne riječi

Komentara 1

BO
BoljiSvijet
08:26 22.12.2023.

Gdje su Dublinovci?..jel opet znaju "provjerene" informacije o Alžircu kao i u Dublinu a na kraju ispalo da je lik koji je napao djevojčice i učiteljicu Slovak kojeg je supruga odlučila napustiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije