Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVA U ČEŠKOJ

Masovni ubojica iz Praga ubio i oca i bebu u šumi? 'Uvjeren sam da je to napravio čovjek bez kriminalne prošlosti'

Masovni ubojica iz Praga
Twitter
22.12.2023.
u 07:46

Prije masakra na fakultetu, kako piše češki Blesk, Kozak je također ubio svog oca u gradu Hostoun, nakon čega je krenuo na putovanje do Praga, gdje je izveo svoj smrtonosni napad. Ubrzo nakon tragedije u Pragu, policija je otkrila da je isti napadač možda odgovoran za smrt muškarca i djeteta u šumi Klánovický, nedaleko od glavnog grada.

Nakon jezivog pokolja na Filozofskom fakultetu Karlova sveučilišta u Pragu, 24-godišnji David Kozak sada je osumnjičen da je također odgovoran za smrt muškarca i njegove kćeri prošlog tjedna u šumi u blizini češke prijestolnice, otkrila je policija.

Kozak, koji je u četvrtak izveo brutalni napad na fakultetu, ubivši najmanje 14 ljudi i ranivši njih 25, izazvao je najgoru masovnu pucnjavu u povijesti Češke. Policija je kazala da je Kozak pucao na studente s balkona sveučilišne zgrade, a nakon krvavog pira ubojica je pao s te iste zgrade. Za sada nije poznato je li ga ubila policija ili je riječ o samoubojstvu.

Prije masakra na fakultetu, kako piše češki Blesk, Kozak je također ubio svog oca u gradu Hostoun, nakon čega je krenuo na putovanje do Praga, gdje je izveo svoj smrtonosni napad. Ubrzo nakon tragedije u Pragu, policija je otkrila da je isti napadač možda odgovoran za smrt muškarca i djeteta u šumi Klánovický, nedaleko od glavnog grada.

Stotine policajaca pročešljale su šumovito područje, ali do sada nisu pronašle osumnjičenog. Tijela 32-godišnjeg muškarca i njegove dvomjesečne kćeri pronađena su prošlog petka, a policija je utvrdila da su oboje ubijeni iz vatrenog oružja. Muškarac je pogođen s četiri hica u glavu, a njegova djevojčica, koja je samo nekoliko metara dalje ležala u kolicima, upucana je u trbuh.

VEZANI ČLANCI:

Policija trenutno istražuje moguće veze između dva zločina, ali glasnogovornik Martin Vondrášek naglasio je da trenutno nema poznatih veza između napada na fakultetu i ubojstava u šumi Klánovický. Vondrášek je izjavio da su žrtve u šumi Klánovický vjerojatno potpuno nasumično odabrane i da osumnjičenik nema nikakvu kriminalnu prošlost.

- Vrlo ozbiljno radimo s verzijom da je napadač s Filozofskog fakulteta odgovoran i za dvije žrtve s kraja prošlog tjedna u šumi Klánovický - rekao je glasnogovornik policije Martin Vondrášek

Osim strašnih činjenica vezanih uz zločin, policija također provjerava jezive objave na ruskom jeziku na Telegram kanalu koji bi mogao pripadati Davidu Kozaku. U tim objavama autor, potencijalno Kozak, izražava svoje divljenje prema smrtonosnom napadu u ruskoj školi, koji je počinila Alina Afanaskina, i izražava namjere da izazove još više patnje.

VIDEO Strava u Pragu: Najmanje 15 mrtvih, mnogo ozlijeđenih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije