Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZASAD MIRNO

Policija daleko od medija evakuira izbjeglički kamp na granici s Makedonijom

migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
13.06.2016.
u 09:59

Izbjeglice i migranti na licu mjesta, posebno Sirijci kurdskog podrijetla među kojima brojne obitelji, ondje su se sklonile krajem svibnja

Tri stotine policajaca počelo je jutros daleko od medija evakuaciju kampa s oko 1800 izbjeglica i migranata blizu mjesta Polikastra, na granici s Makedonijom, objavio je policijski izvor.

"Tri autobusa su već spremna za transport u prihvatne centre u regiji, sve se zasad odvija mirno", rekao je izvor.

"Cilj je tijekom dana potpuno isprazniti kamp", podignut oko benzinske pumpe u Polykastru, dvadesetak kilometara od granice.

Izbjeglice i migranti na licu mjesta, posebno Sirijci kurdskog podrijetla među kojima brojne obitelji, ondje su se sklonile krajem svibnja kad je raspušten migracijski kamp Idomeni nešto sjevernije, na granici s Makedonijom.

Nakon blokiranja europskih granica u ožujku čime je zatvorena migracijska ruta Balkan-Sjeverna Europa, do 12.000 osoba okupilo se u Idomeniju u bijednim uvjetima u nadi da će ipak uspjeti nastaviti svoj put.

>> 'Međunarodne sile snažno rade da u EU dovedu što je više moguće migranata'

>> Austrija želi vraćati migrante u Mađarsku. Mađarski ministar: Jasno je da ih ne moramo primati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije