Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKAZANO UKLANJANJE

Policija čuva mural Ratka Mladića, Vulin: U Beogradu se nitko neće sukobljavati

Policija zabranila uklanjanje murala Ratka Mladića u Beogradu
Foto: Amir Hamzagic/PIXSELL
1/4
09.11.2021.
u 14:33

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji najavila je uklanjanje murala za 9. studenog, no morali su otkazati skup jer su organizatori dobili rješenje o zabrani

Nakon što je Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji najavila pa otkazala uklanjanje murala Ratka Mladića jer je Ministarstvo unutarnjih poslova zabranilo okupljanje, ministar Aleksandar Vulin postavio je policiju da čuva grafit. 

Mural s likom Ratka Mladića, bivšeg zapovjednika Vojske Republike Srpske i haaškog osuđenika, nedavno je otkriven. Dan kasnije, nepoznata osoba docrtala je na njegove ruke krv, aludirajući na zločine počinjene tijekom sukoba u BiH, navodi Nova.rs.

Mural Ratka Mladića u Beogradu
Foto: Amir Hamzagic/PIXSELL

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji najavila je uklanjanje murala za 9. studenog. Skup je prijavljen policiji, ali je morao biti otkazan jer su organizatori dobili rješenje o zabrani. Naime, u rješenju ministarstva navodi se kako bi moglo doći do fizičkog sukoba zbog okupljanja ljudi koji bi iskazivali protivljenje skupu.

- Ni oni koji bi željeli maknuti mural generalu Mladiću, niti oni koji bi ga htjeli zadržati, neće dobiti dopuštenje za okupljanje. Na Međunarodni dan borbe protiv fašizma, u Beogradu se nitko neće sukobljavati na ulicama i kvariti živote našim građanima, a neprijatelje Srbije nitko neće obradovati slikama krvavih srpskih glava. Beograd je grad antifašista i pobjednika i to nitko svojom zlobom neće promijeniti. Okupljanje je zabranjeno - poručio je ministar Vulin.

Komentara 6

GO
GorenjeHiSense
19:42 09.11.2021.

U hagu osudjeni zločinac Mladić nikad ne bi smio biti usporedjivan našim nevinim Praljkom i ostalim heroima domovinskog rata nepravdno osudjenim od haskog tribunala!!!

CK
CKI
17:01 12.11.2021.

Mi naše ne moramo čuvati, osim u posljednje vrijeme u Zagrebu.

SO
Sir Oliver
16:29 09.11.2021.

Eto, mi Praljka obrisemo, a oni cuvaju Mladica policijom. Uvijek su u Srbiji bili slobodarski i demokratski nadahnuti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije