Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDA

Policajca nisu ubili samo zato jer im je nestalo streljiva

sudnica
Foto: DPA/PIXSELL
18.09.2015.
u 14:15

Marku Milošu 6, a Van Dammu 5 godina zatvora za pokušaj ubojstva

Policajca nisu u bili samo zato jer im je nestalo streljiva Marko Miloš osuđen je na 6 , a Vlatko Radić, zvani Van Damme na 5 godina zatvora na ponovljenom suđenju pred Županijskim sudom u Splitu zbog pokušaja ubojstva Branka Budića, pripadnika specijalne policije prije 8 godina.

Budić ih je pokušao zastaviti kada su u 4 sata ujutro uništavali parkiranu Zastavu 128. Bio je u civilu, ali im se predstavio na što su ga Radić i Miloš fizički napali. Otišli su i vratili se na skuteru. Vozio je Radić, a Miloš je pucao iz iz pištolja. Jedan metak je pogodio lijevu natkoljenicu specijalca, zadavši mu višekanalni prijelom bedreni kosti. Srećom, nestalo je streljiva pa je ranjenog policajca koji je ležao na podu Miloš stao udarati drškom pištolja, dok je Van Damme krenuo na njega skuterom.

Vrhovni sud je ukinuo prvu presudu iz 2008. godine kada im je kazneno djelo bilo blaže kvalificirano, za nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Pušteni su iz pritvora, nakon čega su pobjegli. Još uvijek su nedostupni hrvatskom pravosuđu pa im je nova presuda donesena u odsutnosti. Na izricanju presude u petak bio je Radićev otac.

Komentara 7

OB
ObrenM
15:05 18.09.2015.

Sramotna presuda,a jos sramotnija skrb o njihovom boravku.

SP
specnaz
15:24 18.09.2015.

koja lakrdija od suda...

AO
ante.oreskovic75
16:36 18.09.2015.

Sramota,sramota 100 puta.A i komentar mparac a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije