Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na slobodi čeka novi proces

Policajacu sud smanjio kaznu

08.09.2015., Karlovac - Na Opcinskom sudu pocelo je sudenje policajcu Tomislavu Skukanu optuzenom za kradje po kucama dok su ukucani bili na sprovodima.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
05.01.2016.
u 21:23

Splitski sud kaznu je smanjio s pet na tri i pol godine zatvora, a opet će mu se suditi za provalu u kojoj je plijen bio 95.000 kuna Skukan je provaljivao u kuće dok su vlasnici bili na sprovodima

Tomislav Skukan, 30-godišnji policajac Policijske postaje Vojnić, koji je početkom listopada prošle godine osuđen na pet godina zatvora zbog pet provala i tri provale u pokušaju te krađe u obiteljskim kućama čiji su ukućani u to vrijeme bili na sprovodima, trenutačno je na slobodi.

Kako nam je potvrdila njegova odvjetnica Iva Zlatić, to je zato što je Županijski sud u Splitu 28. prosinca uvažio njezinu žalbu i presudu karlovačkog Općinskog suda od pet godina zatvora preinačio u kaznu zatvora od 3,6 godina. Podsjetimo, tri godine zatvora nudilo mu je i Općinsko državno odvjetništvo u nagodbi koju je Skukan odbio. Inače, sudilo mu se za devet krađa iz 2015. i 2014. godine, na kojima je "zaradio" više od 100.000 kuna, a osuđen je za osam, od kojih je četiri, tijekom kojih su ga zatekli svjedoci, priznao. U pokušaju zadnje krađe u naselju Hrnetić sačekušu su mu pripremili kolege policajci. Krao je, kako je sam rekao, jer je upao u kockarske dugove.

Tomislava Skukana, sada već bivšeg policajca, čeka i novo suđenje. Splitski županijski sud prihvatio je i žalbu Općinskog državnog odvjetništva koje se žalilo na presudu po kojoj Skukan nije kriv za krađu iz kuće obitelji Vidnjević u Mekušju. Iz te je kuće, po svjedočenju ukućana, nestalo čak 95.000 kuna.

>>Daniel Jukić će zbog ubojstva Ante Katića u zatvoru biti 9, a ne 14 godina

Ključne riječi

Komentara 2

AB
ankl_beni
11:39 06.01.2016.

fuj! sve te wanna be policajce koji imaju bilo kakav kriminalan dosje bilo to ikakva manja kazna svima otkaz! kako uopce tako iko moze takav posao radit, a sve se nezna da je pena!

SC
schwertransport
11:09 08.01.2016.

Ovaj je posten krao i ulovili ga. A sta sa onima koji pomalo iznuđuju lovu od ljudi uredno posjećuju poduzetnike pitam te ja a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije