Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBO GA DRUGI ZATVORENIK

Policajac osuđen za ubojstvo Georgea Floyda izboden u zatvoru

Police booking mug shot for Derek Chauvin
Foto: Minnesota Department of Correcti/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
25.11.2023.
u 06:54

Chauvina je nožem izbo drugi zatvorenik u federalnom zatvoru u Tucsonu, objavili su mediji.

Derek Chauvin, bivši policajac iz Minneapolisa osuđen za ubojstovo crnca Georgea Floyda, izboden je nožem u saveznom zatvoru i teško je ozlijeđen, prenijela je u subotu agencija Associated Press. Floydovo ubojstvo raspirilo je prosvjede diljem SAD-a i svijeta protiv policijske brutalnosti i rasizma.

Derek Chauvin, bijeli policajac snimljen je kako kleči na vratu Georgea Floyda više od devet minuta 25. svibnja 2020. Chauvina je nožem izbo drugi zatvorenik u federalnom zatvoru u Tucsonu, prenijela je agencija pozivajući se na upućeni izvor. Chauvin služi 21 godinu zatvora radi kršenja Floydovih građanskih prava i još 22,5 godine zbog ubojstva.

Ukupno su četiri policajca osuđena za ubojstvo Floyda za kojeg je policija sumnjala da je u obližnjoj trgovini platio krivotvorenom novčanicom od 20 dolara.

VIDEO: Lokalci zgroženi neredima u Dublinu: ' To je bilo čisto razbojništvo i uništavanje grada, sramota.'

 

Komentara 4

V0
Vlaskoulicanec4.0
08:08 25.11.2023.

S obzirom da ga je crnac pokušao ubiti, hoće li i sada doći do "rasnih nereda"???

ST
Startrack
15:44 25.11.2023.

I odakle noz u zatvoru, ito zatvoru maximum security.

LU
luftbrenzzer
18:05 25.11.2023.

Pravda je spora ali dostižna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije