Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U potrazi za poslom?

Polančec na službenom sastanku u tvrtki sljednici Fime

Damir Polančec
Antonio Bronić
Autori: , Vanja Moskaljov
12.02.2010.
u 16:32

- Sastanak je održan na Polančecovu inicijativu, a riječ je o prvome kontaktu u vezi s jednim novim poslom – kazao je Dubravko Žganec.

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec danas je održao poslovni sastanak u tvrtki Validus u Varaždinu, gdje je razgovarao o novom projektu, prenosi T-portal, kojemu je ta informacija službeno potvrđena iz Validusa.

Ta je tvrtka donedavna bila članica brokerske kuće Fima grupe, čiji je, pak, vlasnik Milan Horvat jedan od osumnjičenih u aferi Spice te je trenutačno u pritvoru u Remetincu. Polančec je u tvrtku došao s Dubravkom Žganecom, članom Nadzornog odbora Validusa i bivšim Horvatovim partnerom u Fima grupi.

Pojavljivanje bivšeg potpredsjednika Vlade u Varaždinu upućeni smatraju skandaloznim, pogotovo zato što se osobe i tvrtke s kojima se sastao povezuje s aferom Spice.

- Sastanak je održan na Polančecovu inicijativu, a riječ je o prvome kontaktu u vezi s jednim novim poslom – kazao je Dubravko Žganec, šef Validusovog Nadzornog odbora, s kojim je bivši potpredsjednik Vlade viđen u varaždinskoj tvrtki.

Žganec nije želio otkriti je li u tome „novom poslu“ Polančec u ulozi investitora, konzultanta ili nekoj trećoj.

- Shvatite me, to bi trebao reći sam Polančec – opravdavao se Žganec, tvrdeći kako taj posao nema nikakve veze s operacijom Spice.

Također je zanijekao da je Validus nakon podjele Grupe Fima postao suvlasnikom tvrtke Fima Ami ltd na Malti, na čijem su računu deponirane sporne Podravkine dionice, ustvrdivši kako je vlasnikom te tvrtke Pluris d.d. pravni sljednik Fime.

Podsjetimo, protiv Polančeca je podignuta kaznena prijava zbog zloporabe položaja i ovlasti te zbog protuzakonitog posredovanja u slučaju gradnje reflektora na nogometnom stadionu u njegovu rodnom Đelekovcu pokraj Koprivnice 2008. godine. USKOK ga u drugom slučaju sumnjiči za protuzakonito posredovanje između križevačke tvrtke Gradec i Podravke.

Komentara 7

MB
mr_brown
16:55 12.02.2010.

bilo trollu

BT
bili-tartuf
16:43 12.02.2010.

eko, nasá Vanja iz Moskve, ne more po Rusiji pisati o Aferama (jer je preopasno)..pa se pritajila u Hr.- di su sumnje i sranja na \"cijeni\"...

OB
-obrisani-
07:23 13.02.2010.

srceko Nije on DREK nego nesto gore ovako je osmrdio cijelu Hrvatsku,sada trazi posel hoce frajer da zamulja lovu koju je prigrabio,i sada se pitamo zasto 300 000 tisuca ljudi bez posla! Fuj gadi mi se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije