Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovorio ministrici Vučković

Pokrovac: 'Problemi su ovdje, u Slavoniji. Mi u Zagreb nećemo ići'

Nezadovoljni seljaci jutros blokirali prometnice i granični prijelaz Županja - Orašje
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
29.11.2023.
u 14:17

Pozvao je građane da se pridruže prosvjedu koji traje već osmi dan u organizaciji Stožera za obranu hrvatskog sela i Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac pozvao je u srijedu ministricu poljoprivrede Mariju Vučković da dođe u Slavoniju na razgovore, jer oni on u Zagreb ne misle ići, u protivnom prosvjednici će krenuti s novim blokadama.

"Mi u Zagreb nećemo ići, ponovio sam više puta. Problemi su ovdje, u Slavoniji, a ne u Zagrebu pa očekujemo da ministrica dođe u Slavoniju. Ako to ne želi, ona ne želi riješiti naše probleme i prosvjedi će ići dalje", poručio je Pokrovac. Pozvao je građane da se pridruže prosvjedu koji traje već osmi dan u organizaciji Stožera za obranu hrvatskog sela i Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje.

"Tražimo ono najvažnije - dozvolite klanje i prometovanje te prestanak eutanazije zdravih svinja. Zato je to puno ili nerealno? Ako iz Vlade ne shvaćaju o čemu se radi, što imamo više za pričati", rekao je Pokrovac.

Prosvjednici traktorima blokiraju državnu cestu D55 kod Županje, a nalaze se i u vukovarsko-srijemskim mjestima Ilača i Vođinci, te kod Potnjana u Osječko-baranjskoj županiji.

VIDEO Svinjogojci i dalje prosvjeduju

Komentara 10

ŠT
ŠtoReći
20:46 29.11.2023.

Koliko svinja uzgajaš?

BJ
bJ3LOvAr20
14:58 29.11.2023.

koliko je poticaja dobio mogao si bar zube sredit

DU
Deleted user
15:24 29.11.2023.

Zubi mu smetaju za njegovu profesiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije